Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Пирогов“ отправя своята огромна благодарност към всички кръводарители

Всички нужди от тромбоцити и кръвни запаси за Алекс са събрани

Снимка: Национален център по трансфузионна хематология

Всички нужди от тромбоцити и кръвни запаси за Алекс са събрани, съобщават с пост в соцалните медии приятелите на пострадалата преди дни девойка, която беше ударена на пешеходна пътека в ж.к. "Люлин" гр. София.

От цялото си сърце благодарим на всички отзовали се да дарят кръвта си за живота на нашето момиченце! Без човешките сърца и доброта всяка борба е немислима...

Али все още е в критично състояние, но всички ние се молим въможно най - скоро да се стаблизира и да можем да ви усмихнем с добри новини!
Екипът на болница „Пирогов“ отправя своята огромна благодарност към всички кръводарители, които днес се отзоваха на апела за спешно кръводаряване. Това пишат от спешната болница.

"Десетки граждани благородно откликнаха на нуждата от кръв с кръвна група А (резус фактор положителен) и работата на болницата продължава безпроблемно. В момента разполагаме с достатъчно количество кръв и кръвни продукти, но отчитаме и факта, че нуждите на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ продължават да остават високи!

Призоваваме гражданите да запазят позитивната енергия, генерирана в обществото, в резултат на апела за доброволни кръводарители, като продължават да даряват кръв за нуждите на болница „Пирогов“ през цялата предстояща седмица в Националния център по трансфузионна хематология в гр. София. Само така можем да гарантираме, че ще бъдат избегнати нови критични ситуации, които да налагат отправянето на апели за спешно кръводаряване.

УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ изпраща своята признателност и към екипа на Националния център по трансфузионна хематология в гр. София, без чийто усилия и отдаденост на каузата, успехът на тази кампания би бил невъзможен!

Нека всички желаещи лица, които искат да помогнат на болницата, да дарят кръв в Националния център по трансфузионна хематология в гр. София на адрес ул. Братя Миладинови №112 в работното време на центъра от понеделник до петък между 08:00 и 18:00 часа с прекъсване между 12:00 и 13:00 часа.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна