Доброволци предлагат помощ на останали без дом хора

публикувано на 02.09.15 в 13:16

Всеки ден се срещаме с тях – хората без дом. Те ровят в кофите за смет и нощуват в подлезите и градините, облечени в скъсани и мръсни дрехи. Когато ги забележим, в нас се пораждат въпроси за състоянието на..

Иван Цанков за българите в Аржентина и проекта на асоциацията „LosBulgaros” – „Открий България”

публикувано на 31.08.15 в 12:07

Ася и Иван Цанкови вече 15 години живеят в Аржентина. Благодарение на български приятели, бързо се адаптират, намират си работа и успяват всяка..

„Ако си дал” – лесна рецепта срещу глада и отчаянието

публикувано на 31.08.15 в 11:36

Нова благотворителна инициатива, наречена „Ако си дал”, вече събира привърженици в София. Идеята принадлежи на Стефан Чолаков, съдържател на..

Ив Моро: България е благословена от боговете…

публикувано на 28.08.15 в 12:51

Ив Моро живее близо до Монреал. Още в младежките си години той е пленен от българската народна музика. Сред музикалните среди е известен като един от най-активните колекционери на българска народна музика. Но какво го кара вече 49 години да се завръща в България? За мен е..

Миграционният натиск предполага, но и препятства приемането на България в Шенген

публикувано на 01.09.15 в 11:36

Засилващият се миграционен натиск към Европа прави темата за приемане на България и Румъния в Шенгенското пространство особено актуална и тя бе основна при едно скорошно посещение на вицепремиера Меглена Кунева във Финландия. Същевременно правителството усеща, че заплахата от..

Подготовката на българското председателство на ЕС навлезе в нова фаза

публикувано на 31.08.15 в 10:58

През втората половина на 2018 г. България ще упражнява, за първи път откакто е член на ЕС, ротационното му председателство. За предстоящата..

Разединена Европа и пропуснатите възможности на България

публикувано на 30.08.15 в 10:25

В изящните зали на виенския имперски дворец Хофбург вече беше започнала конференцията за бъдещето на Западните Балкани, отдалече се чуваше..

Стамен Янев, изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции

Проблеми и перспективи пред чуждите инвестиции в България

публикувано на 28.08.15 в 13:44

Преките чуждестранни инвестиции в България отбелязват ръст в размер на 1.9% през първото полугодие на 2015г. до близо 800 млн. евро. Тези резултати се дължат основно на добрата макроикономическа ситуация в България, както и на политическата стабилност , заяви в интервю за Радио България..

Правителството размаха пръст на търговците на горива

публикувано на 25.08.15 в 11:48

По традиция, и това лято цените на горивата са актуална тема у нас, след като спадът на международните пазари през юли не се отрази върху пазара..

България изостава в борбата със сивата икономика

публикувано на 21.08.15 в 11:56

Делът на сивата икономика в България възлиза на близо 30% от БВП, сочи изследване, проведено наскоро в страната. В това отношение България..

Дългото сбогуване – цената на колективната безотговорност в туризма

публикувано на 27.08.15 в 11:27

Натрупваните и нерешени с години проблеми от страна на управляващите са в основата на изключително слабия туристически сезон това лято. В края на август песимизмът е завладял бранша; говори се за фалити на..

Любителите на дивото къмпингуване вече ще разполагат с елементарни удобства

публикувано на 24.08.15 в 16:36

От следващия летен сезон горските стопанства ще осигуряват базови условия за диво къмпингуване в държавните гори на цялата територия на страната,..

Пътешествие по меандрите на река Арда

публикувано на 15.08.15 в 15:25

В района на град Маджарово, недалеч от родопското село Бориславци, туристите се откъсват от действителността и се зареждат с позитивна енергия...

Прохлада и висок адреналин в Боровец

публикувано на 15.08.15 в 09:20

Лятото е в разгара си в Боровец, който предлага прохлада и букет от емоции в пика на августовските жеги. На пълни обороти работят кабинковата въжена линия „Ястребец" и четириседалковият лифт „Ситняково Експрес", които извозват туристите във високите части на Рила планина. Байкъри пък се..

В очакване на „Киномания”

публикувано на 01.09.15 в 11:03

„Киномания” се роди през 1987 година, създадена тогава от Държавното обединение „Българска кинематография”, която ръководеше целия филмов процес – разказва в интервю за Радио България Владимир Трифонов, съставящ програмата на фестивала. – Тя беше събитие, което дълги години всички..

Художничката Велина Иванова: Съдбата сякаш сама ме избра

публикувано на 27.08.15 в 14:31

Родени от красотата на мига, наситени с емоциите на радост и наслада от срещата с природата и преклонение пред нейната стихия, носталгия по..

"Аполония" се завръща в храма на изкуствата

публикувано на 26.08.15 в 11:47

Древната душа на един град, по чиито улици пристъпвали нозете на траки, елини и римляни, и това лято ще се всели в храма на изкуствата. За 31-ви..

Васил Найденов – професионализъм, одухотвореност и неповторимо присъствие

публикувано на 02.09.15 в 14:32

Васил Найденов все още е сред водещите певци в българската поп музика, независимо че е на сцената вече почти 40 години. Васил Найденов е работил с композитори с точен усет за актуалност в жанра, сред които Александър Йосифов, Стефан Димитров, Любомир Денев, Тодор Филков, Митко Щерев, Найден..

Младата народна певица Жасмина Живкова представя новите си записи за БНР

публикувано на 31.08.15 в 15:30

Репертоарът на Жасмина Живкова включва народни песни от различни музикално-диалекти области – Варненския регион, Тракия, Странджа. Това е нещо..

Музикален афиш

публикувано на 30.08.15 в 10:00

Тези, които все още са на плажа, ще могат да се насладят на последните концертни вечери край морето. Музика ще звучи и в различни културни..

Музеят за история на София

Музеят за история на София с експозиция в осем зали за празника на столицата

публикувано на 14.08.15 в 13:46

На 17 септември – празника на столицата, Музеят за история на София ще представи дълго подготвяната си експозиция. Хилядолетното минало на града ще може да се види в осем зали. В тях ще бъдат показани 120 хиляди експоната, разказващи богата история на София. Изложбите са посветени на..

Древногръцки кораб изплува от миналото

публикувано на 10.08.15 в 15:03

На древногръцки кораб се натъкнал случайно местен любител водолаз при поредното си гмуркане край остров Свети Иван в района на град Созопол...

Първи археологически сезон на Банското кале

публикувано на 01.08.15 в 08:45

Близо до село Баня, в община Панагюрище, тази година започнаха проучвания на крепост, разположена в красива местност. Наречена е Банско..

Международния панаир на народните занаяти в Етъра

публикувано на 02.09.15 в 13:30

От 4 до 6 септември в Архитектурно-етнографския комплекс „Етър” ще се проведе XIII-тото издание на Международния панаир на народните занаяти, посветен на Европейските дни на наследството. Събитието е под патронажа на Председателя на народното събрание на Република България Цецка Цачева..

Кюстендилската Панагия въздига хляба в почит на Богородица

публикувано на 14.08.15 в 12:09

В деня на Голяма Богородица хиляди православни и католици ще намерят пътя към храма, за да почетат Успението на Божията майка. И докато в цялата..

Започва Националният събор в Копривщица – фолклорното събитие на 2015 г.

публикувано на 06.08.15 в 15:12

В петък, 7 август, започва Националният фолклорен събор в Копривщица. Красивият възрожденски град вече посрещна първите си гости. Тази година те..