Н. Пр. Шаул Камиса Раз: „Чувствата ни към България са по-топли и по-лични”

публикувано на 17.09.14 в 11:42

В навечерието на един от най-светлите християнски празници в България Светите мъченици София, Вяра, Надежда и Любов и еврейската нова година „Рош А Шана” – 5775 г. по еврейския календар, посолството на Израел..

Паркът „Врана” – акцент в програмата за Деня на София

публикувано на 16.09.14 в 12:36

Културни прояви в красивия парк на бившата царска резиденция „Врана” са сред акцентите в тазгодишната празнична програма за Деня на София,..

Телефонни и други измами дебнат българите

публикувано на 15.09.14 в 12:53

Наскоро проведено журналистическо разследване, завършило с побой над телевизионен оператор, изведе отново на преден план темата за разнородните..

Училище на бъдещето

публикувано на 15.09.14 в 08:00

Сто и десет първолаци прекрачват днес за първи път прага на II СОУ „Проф. Никола Маринов” в Търговище. Това е най-голямото в областта училище и единственото с профил Изобразително изкуство и музика. Едно от водещите имена на съвременната музика, маестро Йордан Камджалов е негов..

България склонна да участва в борбата срещу „Ислямска държава”

публикувано на 14.09.14 в 10:10

През изтеклата седмица президентът на САЩ Барак Обама обяви, че е готов да поведе коалиция на борба срещу терористичната организация „Ислямска държава”, а българският външен министър Даниел Митов направи изявления, с които се разбра, че България е солидарна с това. Министърът уточни, че до..

Първият месец на служебния кабинет – половината задачи свършени

публикувано на 13.09.14 в 10:35

Служебното правителство в България е изпълнило близо 50 на сто или 30 от заявените общо 66 приоритети и задачи за двумесечния срок на..

Димитър Аврамов: Всеки разговор за диверсификация и енергийна независимост е празен брътвеж

публикувано на 12.09.14 в 14:27

Пет партии – ГЕРБ, БСП, ДПС, Реформаторският блок и „България без цензура”, са най-вероятните участници в следващия парламент след..

Ограничаване на сивата икономика чрез профилиране на осигурителните прагове предлагат от АИКБ

публикувано на 17.09.14 в 11:21

След броени дни предстои да се вземе решение за размера на минималната работна заплата в България. И докато прагът й се въвежда от правителството и не е предмет на преговори, то минималният осигурителен доход се определя след поредица предложения и обсъждане между организациите на..

Скромен икономически ръст и заплашителен бюджетен дефицит

публикувано на 15.09.14 в 09:25

Тези дни бяха публикувани анализите за българската икономика в момента и прогнозите за нейното развитие до края на годината на няколко..

Български фирми в първата стотица на Топ 500 на Deloitte

публикувано на 11.09.14 в 11:26

Различните класации на фирмите и компаниите по света и в отделни страни са интересни и важни с това, че дават представа за структурата на..

Да разкрием неизвестните съкровища на България – Даниела Димитрова за другото лице на туризма

публикувано на 10.09.14 в 11:59

„Най-добрият път за икономическото развитие на страната ни е туризмът. Но всичко, което предполага развитието на този бизнес, трябва да се прави с познание, последователност, дългосрочно планиране. И не на..

Пазарът на ваканционни имоти у нас е стабилен

обновено на 03.09.14 в 15:39

Купувачи на недвижими имоти не са се отказали от България. За повечето от тях страната ни е любимо място за почивки и дори за постоянно..

Над сто хиляди туристи са посетили Двореца в Балчик от началото на годината

публикувано на 29.08.14 в 11:19

Повече от сто хиляди туристи от цял свят са разгледали Двореца и ботаническата градина в Балчик от началото на 2014 г. Черноморският ни град..

В хармония със Земята и небето – екоселище Азарея

публикувано на 20.08.14 в 12:07

Може ли древнокитайското изкуство фън шуй да подобри здравето ти и да те направи по-пълноценна и щастлива личност? Един от начините да разбереш това е ако отседнеш за няколко дни в сърцето на Троянския Балкан и по-точно в екоселище Азарея. Тук всичко е подчинено на естетиката, която..

„Златното сърце на София” – филм за един от символите на столицата

публикувано на 17.09.14 в 12:56

Патриаршеската катедрала „Свети Александър Невски” е един от най-ярките символи на столицата. Храмът има своята богата история, за която не се знае много. Решението да бъде построен се взема от Българския парламент във Велико Търново по предложение на известния политик Петко Каравелов. Идеята..

Мащабна Нощ на музеите и галериите в Пловдив

публикувано на 10.09.14 в 15:12

Истински културен бум очаква пловдивчани и гостите на града в Нощта на музеите и галериите в Пловдив. И по-точно: над 120 събития в над 90..

Във Варна започва Световният фестивал на анимационните филми

публикувано на 10.09.14 в 14:07

Петима български творци са включени в конкурсната програма на Световния фестивал на анимационните филми, чието десето юбилейно издание започва..

Димитър Бодуров – за джаза, българския фолклор и истинските неща

публикувано на 18.09.14 в 14:33

Оригиналната авторска музика на Димитър Бодуров винаги успява да прикове вниманието. Не само на публиката, но и на много по-възрастни и опитни музиканти. В композициите си младият пианист „стои близо” до мелодиката и сложната метроритмика на българския фолклор, но никога не напуска..

Музикалният афиш на Софийската опера през новия сезон

публикувано на 17.09.14 в 12:59

С гала концерта „Златна класика” Софийската опера откри септемврийската си програма. В нея преобладават детските представления. Това е..

Българската поп и рок музика подкрепя кампанията „Нека бъдем по-добри”

публикувано на 15.09.14 в 11:25

Всяка година Денят на София – 17 септември, се отбелязва с най-различни културни събития. Сред богатата програма се откроява „Фестивал..

Столична библиотека с три изложби за празника на София

публикувано на 17.09.14 в 11:03

17 септември – денят, в който православната църква почита паметта на Светите мъченици София и трите ѝ дъщери Вяра, Надежда и Любов, е определен за празник на град София. Тази година сред проявите за празника има три изложби в Столична библиотека, посветени на историята и..

За Светия кръст и неговия празник

публикувано на 14.09.14 в 08:20

В християнския календар кръстът се почита четири пъти в годината, но най-голям е празникът на 14 септември. Свързва се с настъпването на..

Девет приказки разказват историята на България

публикувано на 07.09.14 в 08:10

Между Калиакра и Каварна, в село Българево , родолюбиви българи измислиха интересен начин да разкажат историята ни. Това е първият по рода си..

Четвърти Национален фолклорен фестивал "Море от ритми" започва в Балчик

публикувано на 16.09.14 в 13:07

Всяка година в красивия черноморски град Балчик се провежда националният фолклорен фестивал „Море от ритми”. Четвъртото издание на този празник ще се състои между 19 и 21 септември. Форумът се организира от сдружение „За Балчик” с изключителното съдействие на местната община и под патронажа..

Три дни веселие с песни и танци в Неделино

публикувано на 03.09.14 в 15:18

И тази година в красивото родопско градче Неделино се събират любители на фолклора от близо и далеч. Повод е фестивалът, който се организира..

Най-добрият приятел на човека: образът на кучето в традиционните представи и фолклора

публикувано на 30.08.14 в 09:30

Опитомени още в зората на човечеството, кучетата са сред първите домашни животни и според археологически данни присъстват в най-ранните човешки..