Петър Милушев

Доайенът на БНР Петър Милушев: Аз съм радиоман!

Той е роден на 26 ноември 1927 г. Откак се помни, спазва строг режим. Редува работа, отдих, сън, здравословна храна, по 100 грама уиски и… разбира се, подобаващо мъжко отношение към нежната си половинка.  В юношеските си години е свирил на китара в..

публикувано на 14.11.17 в 11:23

Седми фестивал "Музика на струните" в Радио Благоевград

За седма поредна година Радио Благоевград и Народно читалище "Никола Вапцаров - 1866" - Благоевград организират фестивал на музиката за струнни интструменти с перце. До сега в различните издания са участвали оркестри и формации от цялата страна, също и от..

публикувано на 13.11.17 в 16:35
Репортерът на БНР Бургас Елена Димитрова, втората от ляво надясно, заедно с директора на Регионалната библиотека

БНР Бургас с признание от Фондация Глобални библиотеки - България

Общо 25 национални и регионални медии, институции и спомоществователи получиха номинации за първите Годишни награди на Фондация „Глобални библиотеки – България”. Предложенията обаче са били много повече, стана ясно по време на официалната церемония по..

публикувано на 13.11.17 в 15:31

Ученици от НХГ “Цанко Лавренов” показват картини в Радио Пловдив

Изложба “Есенна практика 2017” с творби на ученици от НХГ “Цанко Лавренов” се открива днес от 17.00 часа в Културния център на Радио Пловдив.  В изложбеното пространство на медията за поредна година се представят възпитаници на училището от различни..

публикувано на 13.11.17 в 12:19

Млади таланти изпълняват българска музика в Радио Варна

Изпълнителите в концерта "Закъснели думи" са възпитаници на вокалния педагог Кремена Матева и сдружение "МузАрт". Със свои изпълнения се включиха 17 момичета и момчета, всички те са участници в международни и национални конкурси, благотворителни..

публикувано на 13.11.17 в 11:05

Влатко Стефановски и Биг бендът на БНР – запомнящ се концерт в препълненото Първо студио на Радиото

„Zrelo je zito“, „Jovano,Jovanke“, „Kaladjisko oro“ и обичаната „И наяве, и на сон“ прозвучаха на 9 ноември в препълненото Първо студио на БНР в изпълнение на Влатко Стефановски, който излезе на сцената за първи път с Биг бенда на Българското национално..

публикувано на 10.11.17 в 12:58

Ася Чанева от БНР на световната среща на ООН по изменение на климата

Репортерът на БНР от програма "Христо Ботев" Ася Чанева е единственият журналист от Европа като част от мрежата за журналистика "Интернейшънс", който присъства на световната годишна среща на страните по Рамковата конвенция на Обединените нации по..

публикувано на 10.11.17 в 11:26

"Спектрум" представя "The Sound of A Cappella" в Първо студио на Радио Пловдив

"The Sound of A Cappella"  така се нарича концертът, който вокалната група "Спектрум" ще изнесе в Първо студио на Радио Пловдив на 14 ноември, вторник, от 19.00 часа. Концертът е част от програмата на "Камерна сцена" - Пловдив. Група "Спектрум" е..

публикувано на 09.11.17 в 14:40
Дом за възрастни хора с умствена изостаналост в Русокастро

БНР Бургас приключи успешно дарителската си кампания за Дома за възрастни хора в Русокастро

БНР Бургас приключи успешно дарителската си кампания за Дома за възрастни хора с умствена изостаналост в Русокастро. Акцията стартира след апел за подкрепа от страна на директора на социалното заведение Любчо Марков и зам.-директора Кристина Терзиева...

публикувано на 06.11.17 в 10:45

Радио Бургас подкрепя кампанията на БЧК за пострадалите от бедствието в областта

Радио Бургас подкрепя националната кампания на БЧК за набиране на средства за пострадалите от наводненията в Бургаско. Средствата от дарителската акция ще бъдат изразходвани за възстановяване на щетите в домовете на засегнатите от стихията, за..

публикувано на 03.11.17 в 17:10