СЕМ утвърди Данаил Данов за член на УС на БНР

Съветът за електронни медии утвърди днес Данаил Данов за член на Управителния съвет на Българското национално радио. Генералният директор на БНР Александър Велев представи Данов пред членовете на медийния регулатор с думите: „В момента Данов е..

публикувано на 29.05.19 в 17:19

Благотворителен концерт за деца в нужда в Първо студио на Радио Пловдив

За 1 юни - Международния ден на детето, Зоналният съвет на Българския футболен съюз в Пловдив и БНР - Радио Пловдив организират съвместно и имат удоволствието да ви поканят на Благотворителен концерт в полза на децата от Дом "Олга Скобелева" в нашия град...

публикувано на 29.05.19 в 10:14
„Обучението в стажантска програма на БНР е възможност за осигуряване на приемственост между поколенията“, заяви генералният директор на БНР Александър Велев (в средата) на срещата със стажантите.

Започват работа първите млади журналисти в стажантската програма на БНР

Шестима бъдещи журналисти започват стаж в програмите „Хоризонт“, „Христо Ботев“ и Радио София. Българското национално радио се ангажира с инициатива в подкрепа на младите хора и създаде стажантска програма, с която се даде възможност на студенти да..

публикувано на 28.05.19 в 17:04

Hashima – белградски авангарден джаз в Първо студио на БНР

Hashima е необичайно сливане на класицизъм, балкански фолклорни форми, авангардна гюрултия и лиризъм, пише Jazz Times. Удивителният белградски авангарден джаз квартет ще свири за първи път в София на сцената на Първо студио на БНР в 30 май, четвъртък, от..

публикувано на 28.05.19 в 10:51

"Френска връзка" в Първо студио на Радио Пловдив

В заключителния пети концерт за сезон Пролет 2019, "Камерна сцена Пловдив" представя проекта - HE FRENCH CONECTION.  Двама именити френски артисти - Клое Кайтон – вокал и Дидие Итюрcари – акордеон, ще стъпят на сцената на Първо студио на Радио Пловдив..

публикувано на 27.05.19 в 12:12

„Концертино с Радиодеца“ в Първо студио на БНР

Пътуване към космоса на миниатюрите обещава „Концертино с Радиодеца“ на 29 май, сряда, от 19.00 ч. в Първо студио на БНР. В детските песни, изпълнени от най-малките певци на Българското национално радио, публиката ще открие нюанси, детайли и изящни..

публикувано на 27.05.19 в 11:57

Празник на буквите на 24 май - Лятна сцена НДК

За втора поредна година Столичната община, Националният дворец на културата и Българското национално радио подаряват на столичани и гости на София концерт на открито „Празник на буквите“. Събитието ще се състои на 24 май, от 17,00 до 20,00 ч.,..

публикувано на 22.05.19 в 12:13
Група Jeremy? е големият победител на юбилейното издание на конкурса за нови български песни

Група Jeremy? е големият победител в юбилейното издание на конкурса „Пролет“ на БНР

Група Jeremy? е големият победител в 50-ото юбилейно издание на Конкурса за нова българска поп и рок песен „Пролет 2019“ на Българското национално радио. Наградите бяха връчени на галаконцерт в Първо студио на БНР с участието на 12-те..

публикувано на 21.05.19 в 12:12

Оркестърът за народна музика на БНР и ансамбъл „Филип Кутев“ ще почетат юбилея на Георги Андреев с концерт на 23 май в Първо студио

Оркестърът за народна музика на Българското национално радио с диригент Димитър Христов и Оркестърът на НФА „Филип Кутев“ за първи път в своята история ще свирят заедно, за да почетат 50-годишнината на изключителния музикант Георги Андреев с концерт..

публикувано на 20.05.19 в 14:33

Премиера на "Великите европейци - книгата, ново начало" в Радио Пловдив

Премиера на новата книга на Пламен Асенов "Великите европейци" ще събере приятели на едноименното радиопредаване, излъчвано вече седма година в ефира на БНР - Радио Пловдив, в Първо студио на медията на  22 май, сряда, от 18.30 часа. Какво знаем..

публикувано на 17.05.19 в 10:04