Галаконцерт „Музикант на годината 2018“ – на 8 май в зала „България“ (Видео)

Кой е „Музикант на годината 2018“ ще стане ясно на галаконцерт на 8 май, сряда, от 19.00 ч. в зала „България“. Слушателите на предаването за класическа музика „Алегро виваче“ на програма „Хоризонт“ ще чуят своите избраници – новите носители на наградите..

публикувано на 30.04.19 в 12:34

Проф. Анна Топалджикова разказва за „Отлитащото време" в Радио Пловдив

Изтъкнатият български театровед и професор в НАТФИЗ „Кр. Сарафов” Анна Топалджикова кани своите почитатели под тепетата на среща в Радио Пловдив, където литературният критик Борис Минков ще представи нейната последна книга „Отлитащото време. Лъч светлина..

публикувано на 25.04.19 в 13:07

С детски празник БНР Бургас отбеляза Международния ден на книгата (СНИМКИ И ВИДЕО)

С много игри, четене на открито и празничен концерт БНР Бургас отбеляза Международния ден на книгата . За четвърта поредна година, обществената медия превърна в датата 23 април в истинско забавление за четящите деца. В четири пункта..

публикувано на 24.04.19 в 15:56

Участници в изборите за Европейски парламент подписаха споразумение с БНР

Упълномощени представители на партиите, коалициите и инициативните комитети, регистрирани за участие в предизборната кампания за изборите за членове на Европейския парламент от Република България подписаха днес в сградата на БНР споразумение, предложено..

публикувано на 23.04.19 в 18:25
Срещата за подписването на споразумението ще е в сградата на БНР на бул. „Драган Цанков“ 4 в София.

БНР кани на 23 април участниците в изборите за Европейски парламент за подписване на споразумение

На основание чл. 189, ал. 4 от Изборния кодекс Генералният директор на БНР кани упълномощени представители на партиите, коалициите и инициативните комитети, регистрирали кандидати за участие в изборите за членове на Европейския парламент от Република..

публикувано на 19.04.19 в 18:45

Симфоничният оркестър и Смесеният хор на БНР с пролетен концерт на 19 април

Симфоничният оркестър и Смесеният хор на БНР ще изнесат пролетен концерт на 19 април, петък, от 19.30 ч. в зала „България“. Под палката на главния диригент маестро Марк Кадин Радиосимфониците ще изпълнят симфоничната сюита „Пролет над Тракия“ на..

публикувано на 17.04.19 в 13:33

БНР създаде звукова панорама на парламентаризма, в чест на 140-годишнината от приемането на Търновската конституция

Българското национално радио създаде мултимедиен продукт - звукова панорама на парламентаризма, в чест на 140-годишнината от приемането на Търновската конституция. В мултимедията могат да се чуят гласове, запазени в Златния фонд на Българското..

публикувано на 16.04.19 в 09:24

БНР пуска звукова панорама на парламентаризма

По повод 140-годишнината на Народното събрание на България БНР събра в мултимедия звуковата картина на политическата памет у нас и по света. „По този начин ние искаме да изкажем своята почит към институцията Народно събрание и да покажем, че..

публикувано на 15.04.19 в 17:06

„Ритъмът на Балканите“ ще представи Оркестър за народна музика на БНР на 18 април в Първо студио на националното радио

Оркестърът за народна музика на БНР с диригент Димитър Христов ще представи шестото издание на най-успешния си проект „Ритъмът на Балканите“ на 18 април 2019 от 19:30 часа в Първо студио на националното радио. Емоционален, пъстър и вдъхновяващ, този..

публикувано на 15.04.19 в 13:54
Греъм Елис от BBC беше преизбран за президент на Радиокомитета на EBU.

Греъм Елис от BBC беше преизбран за президент на Радиокомитета на EBU

Греъм Елис от BBC беше преизбран за  президент на Радиокомитета на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU) . Процедурата за избор на президент беше проведена от досегашния вицепрезидент Албена Миланова, БНР. Серж Шик от Радио Франс..

публикувано на 12.04.19 в 16:13