Фото изложба "Без радио не мога" показва Арт салонът на Радио Благоевград

На 9 октомври 2014 г. (четвъртък), в 18,30 часа в Арт салона на Радио Благоевград ще се открие фотографската изложба "Без радио не мога" на фото клуб "Негатив плюс". Това е един съвместен проект на "Негатив плюс", Радио Благоевград и Читалище "Никола..

публикувано на 08.10.14 в 22:29
Директорът на Радио Шумен Тодор Димов се включи лично в акцията.

Радио Шумен – БНР с дарение за Мизия

20-тонен камион с помощи за Мизия пристигна в града, който беше наводнен преди малко повече от два месеца. Помощите бяха събрани за няколко седмици  в рамките на инициативата “Радио Шумен за Мизия”. По време на кампанията слушатели на радиото от..

публикувано на 07.10.14 в 16:39

Международен музикален фестивал „Жълтите павета”

Първото издание на фестивала предстои в София на 10 и 11 октомври. Събитието е организирано от Теодосий Спасов и приятели с изключителната помощ на Столична община и ще се състои в Театър „Българска армия”. На сцената на театъра ще чуем музиканти от..

публикувано на 06.10.14 в 12:23

Арт салонът на Радио Благоевград представя чрез фотоси „Невероятната Беласица”

Разположена на три държави - България, Гърция и Македония, южната планина Беласица очарова с багрите си през всички сезони, с колорита на местните традиции и обичаи, с голямото си биоразнообразие. Емблематични за планината са уникалните кестенови гори...

публикувано на 05.10.14 в 15:33

Радиоиндустрията с общ проект за изследване на аудиторията

Българската радиоиндустрия, в лицето на Българското национално радио и големите частни радиовериги, представиха собствен проект за изследване на радиоаудиторията в България. Пилотното проучване е извършено от международната агенция за маркетингови..

публикувано на 02.10.14 в 17:02

Конкурс за попълване състава на Биг бенда на БНР със солист-оркестрант – водач на група тромпети

Българското национално радио обявява конкурс за попълване състава на Биг бенда със солист-оркестрант – водач на група тромпети. Конкурсът ще се състои на 3-ти ноември 2014-а година от 14.00 часа в П ърво студио на БНР, бул.”Драган Цанков“ 4...

публикувано на 02.10.14 в 14:17

"Хорът на Турецкий" за първи път у нас

Световноизвестната руска група „Хорът на Турецкий“, която на 30-и октомври ще има концерт у нас, ще превърне за два часа зала 1 на НДК в територия на любовта. Главната идея е да се разкрие многообразието от чувства чрез шедьоврите на музикалната класика...

публикувано на 02.10.14 в 12:52

Представяне на общоиндустриалния проект за изследване на радиоаудиторията в България

Асоциация на българските радио- и телевизионни оператори – АБРО, управителите на големите български радио-вериги и Българското национално радио ще представят общоиндустриалния проект за изследване на радиоаудиторията в България. Проучването е извършено..

публикувано на 30.09.14 в 17:02

Тази неделя цяла България ще бъде с книга в ръка

Кампанията „Чети с мен”, организирана от Министерството на културата и коалиция от партньори, и преминаваща под патронажа на Президента на Република България Росен Плевнелиев, ще обхване цялата страна, като освен централното събитие, което ще..

публикувано на 26.09.14 в 14:47

Първата радиопиеса "Крилата помощ" оживя в Първо студио на БНР

По повод 75-ата годишнина на радиотеатъра в България Българското национално радио представи в Първо студио възстановка на първата радиопиеса "Крилата помощ" по Ангел Каралийчев и Матвей Вълев. Сюжетът показва с репортажна автентичност драматичните..

публикувано на 25.09.14 в 15:03