Радио Варна с награда за отразяване на образованието във Варна

БНР -Радио Варна получи специална грамота, подписана от кмета на община Варна Иван Портних за доказан принос в отразяване на динамиката на варненската образователна система. Наградата бе връчена от директора на дирекция “Образование” към община..

публикувано на 08.05.14 в 15:46
Водещият на новото предаване

Радио Благоевград с ново предаване за джаз

Радио Благоевград стартира в навечерието на Международния ден на джаза ново предаване за джаз. Музикалното предаване "Джаз кафе" има за цел да популяризира  джаза и неговите направления – рагтайм, суинг, куул джаз, латино, фюжън, соул джаз, ейсид джаз,..

публикувано на 08.05.14 в 15:27

Президентът Росен Плевнелиев – патрон на честванията, посветени на 80-годишнината на БНР

Президентът на Република България Росен Плевнелиев е приел поканата на ръководството на Българското национално радио да бъде патрон на честванията, посветени на 80-годишнината на обществената медия. Това обяви Радослав Янкулов, генерален директор..

публикувано на 07.05.14 в 17:30

Александър Филев показва живопис в Културния център на Радио Пловдив

Изложба на Александър Филев ще бъде открита  в Културния център на Радио Пловдив на 08 май от 18 часа. С нея художникът отбелязва и  67-я си рожден ден.  Почти всички творби в експозицията се показват за първи път. Между сюжетите се  откроява картината,..

публикувано на 07.05.14 в 16:17

Открито студио на Радио Варна за Международната регата SCF Black Sea Tall Ships

Радио Варна е официален медиен партньор на Международната регата SCF Black Sea Tall Ships 2014. За дните на регатата медията е изнесла свое открито студио във фестивалната зона на това престижно международно събитие. Студиото се намира непосредствено до..

публикувано на 30.04.14 в 17:41

80 години Българско национално радио – „Властелинът на ефира“

Радиото с традиция и бъдеще вече е в юбилейната си 80-а година. Искаме да Ви разкажем една 80 -годишна приказка и да Ви представим интересната и амбициозна програма от инициативи и събития!  Започваме на 7 май – Деня на радиото и телевизията в..

публикувано на 30.04.14 в 16:41

"Европа пее" в ефира на БНР и БНТ

На 9-и май, когато отбелязваме Деня на Европа, Българското национално радио и  Българската национална телевизия ще излъчат концерта "Европа пее".  Събитието  ще започне в 22:20 ч. българско време. На изградената грандиозна сцена на площада пред Виенското..

публикувано на 30.04.14 в 11:43
Книгата бе представена от рецензента й проф., д-р Георг Краев

Арт салонът на Радио Благоевград бе домакин на премиерата на книгата "Да последваш тюлена монах" на Росица Йосифова

Премиерата на книгата с пътеписи "Да последваш тюлена монах" и срещата с автора Росица Йосифова и рецензента проф. Георг Краев се превърна в истинско пътешественическо преживяване за публиката. Пътешествие не само из екзточните места, увлекателно описани от..

публикувано на 29.04.14 в 14:54

БНР предава на живо от 15.30 часа "Големия дебат 2014" на четиримата кандидати за председател на ЕК

Четиримата основни кандидати за председател на Европейската комисия: Жан-Клод Юнкер (ЕНП), Мартин Шулц (ПЕС), Ги Верхофстад (Алианс на либералите и демократите за Европа) и Ска Келър (Зелените) ще звучат по Българското национално радио днес от 15.30..

обновено на 29.04.14 в 11:42

"Фолклорни и джаз акценти" в Първо студио на Радио Пловдив

На 14 май 2014 г. от 19 ч. „Камерна сцена Пловдив“ посрещаименития български пианист Марио Станчев.  Той пристига от Лион специално по покана на джаз китариста Веселин Койчев, с когото ще представят проекта  „Фолклорни и джаз акценти“ в Първо студио на..

публикувано на 28.04.14 в 15:29