На площад “Македония” в Благоевград започна националното турне по повод 80-годишнината на БНР

На площад “ Македония” в Благоевград беше дадено началото на националното турне по повод 80 годишнината на Българското национално радио. Концертът премина под знака на човешката съпричастност към пострадалите под надслова "Заедно в радост и беда"...

публикувано на 21.06.14 в 20:59

Екипът на Радио Варна се присъединява към дарителската кампания на БНР

Екипът на Радио Варна се присъединява към дарителската кампания на Българското национално радио в подкрепа на пострадалите от природното бедствие в регионите на Варна и Добрич. За целта сме поставили специални кутии за парични дарения на..

публикувано на 20.06.14 в 17:02

Да помогнем на Варна! Радио Пловдив събира пари за пострадалите!

Екипът на Радио Пловдив стартира дарителска кампания в помощ на пострадалите от наводненията хора във Варна, като част от кампанията на Българското национално радио. Като обществена медия БНР набира средства за пострадалите във всички градове, където има..

публикувано на 20.06.14 в 15:11

Списание "Страница" и младата българска литература в ефира на Радио Пловдив на 21 юни

Списание "Страница" и младата българска литература ще гостуват на живо в ефира на Радио Пловдив. В  Студио 1 на 21 юни Александър Чобанов, Христо Раянов, Владимир Полеганов и  Иван Ладжев ще гостуват на предаването "Преге" и на пловдивската публика ...

публикувано на 19.06.14 в 10:29

Националното турне "БНР на 80" стартира от Благоевград

Националното турне "БНР на 80" - част от мащабната юбилейна празнична програма, посветена на 80-годишнината на Българското национално радио, ще стартира на 21-и юни от Благоевград. Публиката на Благоевград ще може да посети..

публикувано на 16.06.14 в 11:14

"Омайниче" ще омаят публиката с концерт в Радио Пловдив в събота

Със самостоятелен концерт в Първо студио на Радио Пловдив детска вокална формация "Омайниче", "Омайниче-Ранопойчета" и Младежка формацияще отбележат края на своя 18-ти творчески сезон.  Малките и големи омайници на художествения ръководител и..

публикувано на 12.06.14 в 17:13

Мила Георгиева свири Моцарт с радиосимфониците

Радиосимфониците закриват успешния си сезон с концерт в зала „България“ на 13 юни /петък/ от 19 часа. Под палката на маестро Емил Табаков, софийската публика ще чуе две творби на Моцарт -  увертюрата „Театралният директор“ и Концерт № 5 за цигулка..

публикувано на 12.06.14 в 15:07

Мария Димитрова- Пишо с грамота за популяризирането на БНР

Журналистката Мария Димитрова – Пишо получи грамота за популяризирането на БНР – Радио България, която й бе връчена от генералния директор на обществената медия Радослав Янкулов. Отличието се присъжда за личния принос и съдействие на Мария Пишо за..

публикувано на 12.06.14 в 13:12

Концертно студио на Радио Варна посрещна цигуларя проф. Веселин Парашкевов

За варненската публика проф. Парашкевов изпълни произведения от Йохан Себастиан Бах - Соната № 2 ла минор, BWV 1003 и Партита № 2 ре минор, BWV 1004. Почитателите на класическата музика ще могат да чуят запис от концерта в предаването на Радио..

публикувано на 12.06.14 в 11:46

Радио София показва картини от цветя

В продължение на четири дни, от 11-и до 15-и юни фоайето пред Първо студио на Българското национално радио е претворено в истинска лятна феерия, представяща картини от цветя. По покана на Радио София професионални флористи от център "Линеа" и..

публикувано на 11.06.14 в 19:17