„Молескин“ на Радио Пловдив ще се излъчва вече и по Радио София

Предаването ще продължи да среща слушателите с интересни личности от сферата на културата и да представя любимата им музика. „Молескин“ ще се излъчва всеки вторник от 22 ч. по Радио София и всеки петък от 18 ч. по Радио Пловдив. Първият гост от София ще..

публикувано на 22.03.17 в 09:09

От 24 март гласуваме за най-добрите нови български поп и рок песни в конкурса "Пролет 2017"

Музикални редактори, композитори, автори и водещи на предавания за българска музика тази година наистина бяха затруднени в селекцията на  множеството добри песни, участващи  в  конкурса на Българско национално радио. Повечето от тях са на млади и още..

публикувано на 21.03.17 в 14:48

Пролетен концерт на Детския хор на БНР

„Тези български деца пеят като ангели!...“, „Музикални посланици на целия свят!“, „Удивителен ансамбъл от световна класа!“ – това са само част от заглавията в чуждестранната преса, които отразяват блестящите успехи на Детския хор на БНР по света...

обновено на 21.03.17 в 12:13

Антон Баев разказва "Истинската история на Спас Господов" в Културния център на Радио Пловдив

Премиера на книгата на Антон Баев „Истинската история на Спас Го́сподов“ ще се състои на 21 март в Културния център на Радио Пловдив. За романа и неговия автор ще говорят литературните критици доц. д-р Елка Димитрова и доц. д-р Владимир Янев. Книгата е с..

публикувано на 20.03.17 в 15:35

На гости в „кошера радио“

Дни преди настъпването на астрономическата пролет БНР стана домакин на близо 20 деца от ЧОУ “Куест”. Любопитните малчугани разгледаха радиото и споделиха, че през техните очи в него винаги е пролет, защото „жужат безброй пчели“. Учениците от..

обновено на 20.03.17 в 12:29

80-годишнината от рождението на Надка Караджова ще бъде отбелязана с концерт на 15 март в Първо студио на БНР

80-годишнината от рождението на голямата българска народна певица Надка Караджова ще бъде отбелязана с концерт на 15 март от 19.30 ч. в Първо студио на БНР. По инициатива на народната певица Светла Караджова, в  Българско национално радио ще прозвучат..

публикувано на 14.03.17 в 16:25

Рок група SEVI представи новия си албум в Голямото концертно студио на Радио Благоевград

Голямото концертно студио на Радио Благоевград беше тествано и с рок музика, и издържа децибелите на младата рок банда SEVI, които доказаха, че рокът е жив и ще живее! Пред ученици от Музикално училище "Престо", ученици и преподаватели от НХГ..

публикувано на 13.03.17 в 18:42

Премиера на Sketches of Spain на Биг бенда на БНР

За първи път в България Биг бендът на БНР и диригентът Антони Дончев представят проекта Sketches of Spain, създаден от Гил Еванс за легендарния Майлс Дейвис. Страстният испански фолклор, романтиката в музиката на Хоакин Родриго и Мануел де Фая и..

публикувано на 10.03.17 в 11:17

Арт салонът на Радио Благоевград представя изложба "Жени-творци на Благоевград"

43 жени-творци от Благоевград наредиха свои произведения в Арт салона на Радио Благоевград в традиционната изложба, посветена на 8 март.  Изложбата се организира от Сдружение "Искрици" и Радио Благоевград.  Това е 19-тата поред изложба, която дава..

публикувано на 09.03.17 в 14:33
група

8 март в Радио Шумен с Хард рок соаре

Музикален комплимент за всички дами на 8 март организираха прочутите групи "Forgot The Ten" от Шумен и "Mirror" от Провадия. Артсалона на Радио Шумен беше домакин на музикалното събитие и посрещна най-ревностите почитатели на местните музиканти. Това е и..

публикувано на 08.03.17 в 15:24