Колекционерът на музикални инструменти от цял свят Пабло Мецелани свири заедно с деца в Голямото концертно студио на Радио Благоевград

Аржентинска и българска музика звуча в Голямото концертно студио на Радио Благоевград в съвместен концерт на аржентинеца Пабло Мецелани и Фолклорна група "Веселина" към Центъра за личностно и творческо развитие на децата в Благоевград. Пабло..

публикувано на 20.10.17 в 10:34
На снимката: Василий Касса, Ирина Богоева, Александър Велев (от ляво надясно)

БНР ще излъчва програми на български език в Молдова

Програми на БНР ще се излъчват до седмица в ефира на радио "Албена", град Тараклия – център на българската общност в Молдова. Това ще се случи, след като на 19 октомври генералният директор на БНР Александър Велев и собственикът на молдовската медия..

публикувано на 19.10.17 в 15:29

БНР - Радио Пловдив с награда от БЛС за реално отразяване на проблемите в здравеопазването

За реално отразяване на проблемите на здравната система Районата лекарска колегия - Пловдив удостои с грамота и плакет БНР. - Радио Пловдив  Председателят на съсловната организация д-р Георги Кръстев благодари на журналистите от обществената медия за..

публикувано на 19.10.17 в 15:17

Образователната програма на БНР разкри пред децата вълшебството на пианото

Каква е връзката между шахмата и пианото, има ли роялът дядо, какво се крие под капака на клавесина – отговорите на тези въпроси повдигнаха завесата на чудния свят на музиката за най-малките слушатели. С „Вълшебството на пианото“ днес започна Детската..

публикувано на 19.10.17 в 14:35

Клавирно дуо Дора и Анастас Славчеви с концерт в Голямото концертно студио на Радио Благоевград

Едно от най-популярните клавирни дуа на България Дора и Анастас Славчеви свириха в Голямото концертно студио на Радио Благоевград и плениха публиката с изпълненията си на произведения от Дворжак, Шуберт, Атанас Атанасов, Филип Павлов, Йордан Гошев,..

публикувано на 19.10.17 в 13:28

"Преоткриване" - изложба живопис в Арт салона на Радио Варна

Варненското сдружение "Творецът в мен" представи нова изложба в Арт салона на Радио Варна. Автор е Дияна Господинова и това е нейната първа самостоятелна изява. До момента художничката е участвала в редица сборни и благотворителни изложби, но за..

публикувано на 18.10.17 в 17:30

Премиера на „Изумрудени стъпки“ на Костадинка Аврамова в Концертното студио на Радио Варна

В Концертното студио на Радио Варна се състоя премиерата на поетичната книга на Костадинка Аврамова под наслов „Изумрудени стъпки“. Книгата е събрала в 344 страници 171 стихотворения, 14 рубаи, и 9 графики на авторката. През март тази година..

публикувано на 17.10.17 в 15:07

Ивайло Диманов представи нова книга в Арт салона на Радио Варна

В Арт салона на Радио Варна бе представена новата книга на поета Ивайло Диманов - „Колумбарий за птици и мъртви илюзии” "Колумб откри Новата земя, но старият свят й даде името на Америго Веспучи. Каква ирония! А поетът Ивайло Диманов откри..

публикувано на 16.10.17 в 16:35

EBU: Необходимо е дългосрочно финансиране и независимост на обществените медии

Необходимо е дългосрочно финансиране, независимост на обществените медии и минимум 5-6 годишен мандат на генералните им директори. Това са основните изводи от провелата се в София 14-а Правна асамблея на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU), на..

публикувано на 16.10.17 в 15:50

Безплатна детска образователна програма на БНР среща малчуганите със световноизвестни музиканти

Безплатната детска образователна програма на Българското национално радио започва на 19 октомври, четвъртък, в 10:30 ч в Първо студио на БНР с вълшебно пътешествие в света на пианото. За шеста поредна година детската образователната програма на „Музикална..

публикувано на 16.10.17 в 12:10