Галаконцерт "Музикант на годината" в Деня на радиото 7 май

В Деня на радиото, 7 май, в Първо студио на БНР ще стане ясно кой е новият български „Музикант на годината“ в класацията на предаването „Алегро виваче“ на програма „Хоризонт“. Началото е в 19.00 часа, а входът е свободен. Домакин ще бъде Симфоничният..

публикувано на 02.05.18 в 11:39

JAZZ Migration с трети концерт в Радио Варна

Константин Костов трио събра любителите на джаза в Радио Варна. На сцената излязоха Константин Костов, пиано; Димитър Карамфилов, бас и Христо Йоцов, барабани. Музикантът Константин Костов (1979) намира своя път от родната си Враца до..

публикувано на 28.04.18 в 16:35

До 30 април е срокът за участие в Националния конкурс за детско литературно творчество „Искри“

Броени дни остават до крайния срок за участие в Националния конкурс за детско литературно творчество „Искри“ на програма „Христо Ботев“ на БНР. В 35-ото издание на конкурса могат да участват деца до 16-годишна възраст от цяла България, както и..

публикувано на 27.04.18 в 12:23
Рут Колева получава голямата награда от програмния директор на БНР Мартин Минков.

LaTiDa и Рут Колева са големите победители в пролетния конкурс на БНР

Рут Колева и новата песен на Живко Петров с LaTiDa са големите победители в пролетния конкурс на БНР. Галаконцертът на 49-ия конкурс за нова българска поп и рок песен „Пролет 2018“ се състоя на 25 април в Първо студио на Българското национално радио...

публикувано на 26.04.18 в 10:25

Милчо Караиванов представя новия си роман в Културния център на Радио Пловдив

Премиера на новия роман на Милчо Караиванов „Зона на лична неприкосновеност“ ще събере приятели на книгата в Културния център на Радио Пловдив в четвъртък, 26 април, от 18.00 часа. Романът, който е издание на НБ "Иван Вазов" - Пловдив, ще бъде представен..

публикувано на 25.04.18 в 12:16
Димитър Христов

„Ритъмът на Балканите“ събира фолклорни виртуози от България, Македония, Румъния и Турция

„Ритъмът на Балканите“, най-успешният проект на Оркестъра за народна музика на БНР, събира отново фолклорни виртуози на сцената на зала „България“ на 27 април, петък, от 19.30 ч. Ана Мария Стоян и Мариан Мексикану от Румъния, Гоце..

публикувано на 25.04.18 в 11:42

Благотворителен концерт за Ели в Първо студио на Радио Пловдив!

Екипът на БНР Радио Пловдив Ви кана на „Благотворителен концерт за Ели“ на 25 април от 19 часа.  В първо студио на радио Пловдив ще звучи класическа музика, камерни изпълнения и популярен джаз, изпълнени от музиканти и преподаватели от Академията за..

публикувано на 24.04.18 в 13:11

Ученици от НХГ "Св.св.Кирил и Методий" - Благоевград с изложба в Арт салона на Радио Благоевград

Свои произведения  графика, живопис, дизайн и мода представят в Арт салона на Радио Благоевград абитуриентите на Националната хуманитарна гимназия „Св.св.Кирил и Методий“ – Благоевград в своя годишна заключителна изложба.  Младите таланти се обучават в..

публикувано на 24.04.18 в 11:19

Джаз вечер със Събин Тодоров трио в Радио Варна

Радио Варна е домакин на колекция от три концерта, обединени под заглавието „JAZZ Migration”. Обединяващата линия са тримата пианисти, живеещи и активно творящи извън България. „Джаз мигрантите“ са Събин Тодоров, Константин Костов и..

публикувано на 21.04.18 в 14:35
Jarbo (ex-Swans) & Father Murphy

Jarbo (ex-Swans) & Father Murphy за първи път на сцената на „Аларма Пънк Джаз“

Jarbo, легендарната вокалистка на Swans, и италианското дарк-нойз дуо Father Murphy ще излязат за първи път на сцената на радиофестивала „Аларма Пънк Джаз“ на БНР на 24 април, вторник, от 20.00 ч. в Първо студио на Националното радио...

публикувано на 19.04.18 в 14:23