Елица Гигова показва своята "Зимна приказка" в Радио Пловдив

С изложбата „Зимна приказка“ на художничката Елица Гигова се открива новия сезон в Културен център на Радио Пловдив. Изложбата, чието откриване е на 23 януари, вторник, от 17.30 часа, включва 13 картини, свързани с Родопите.  Част от картините са..

публикувано на 18.01.18 в 17:29

Талантлива млада италианка с български корени Джорджа Куджа изнесе концерт в Голямото концертно студио на Радио Благоевград

25-годишната италианка Джорджа Куджа, която е родена в Пазраджик, но е осиновена от италианско семейство, развълнува публиката с емоционалните си изпълнения на произведения от руските композитори – Чайковски, Скрябин, Шостакович, Прокофив. Това бе..

публикувано на 18.01.18 в 16:21

СЕМ прие единодушно отчета на БНР за периода 1 юни – 30 ноември 2017 г.

Съветът за електронни медии (СЕМ) прие единодушно отчета за програмната, технологичната и финансовата дейност на Българското национално радио (БНР) за периода 1 юни – 30 ноември 2017 г. Отчетът беше депозиран в СЕМ на 20-и декември 2017 г., а на..

публикувано на 16.01.18 в 17:23
Акие Абе - съпругата на японския премиер посети БНР за среща със световноизвестния Детски радиохор. Г-жа Абе (в средата) бе придружавана от министъра на туризма Николина Ангелкова (втората от ляво на дясно). Тя бе посрещната от Генералния директор на БНР Александър Велев (най-вдясно) и главния диригент на радиохор Венеция Караманова (до него).

Акие Абе: Надявам се Детският радиохор да продължи да развива приятелството между България и Япония

Н. Пр. г-жа Акие Абе, съпругата на министър-председателя на Япония, посети в неделя БНР, за да се срещне с децата от световноизвестния Детски радиохор. Г-жа Абе беше придружавана от министъра на туризма Николина Ангелкова, а срещата с малките..

публикувано на 15.01.18 в 08:30

Премиера на новата книга на Валери Станков в Арт салона на Радио Варна

Много почитатели на поезията посрещна Арт салонът на Радио Варна на премиерата на новата книга на Валери Станков "Дръж ми шапката, мила".  Вечерта откри колегата Матей Тодоров, а в стъпителни думи за представяне на стихосбирката каза поетът Юлиян..

публикувано на 12.01.18 в 19:50

Шеф Иван Манчев представи "Мечти и кошмари" в Радио Варна

Топ готвачът представи в Арт салона на Радио Варна първата си самостоятелна книга „Мечти и кошмари“. Далеч от представите за класически „пътеводител“ в кулинарията или сборник с изпитани рецепти, книгата на Иван Манчев има по-скоро биографичен елемент и..

публикувано на 11.01.18 в 13:32

Соня Рув с „Петминутка“ в „Хоризонт до обед“ в деня на 103-годишнината от рождението на съпруга ѝ Петър Увалиев

Соня Рув,  вдовицата на  Петър Увалиев – дългогодишен журналист и автор на ВВС и на Българското радио, интелектуалец и енциклопедист, свързан с европейската култура, ще се обърне към слушателите в ефира на предаването "Хоризонт до обед" на БНР на..

публикувано на 11.01.18 в 13:05

18 благоевградски автори с коледно-новогодишна изложба в Арт салона на Радио Благоевград

Арт салонът на Радио Благоевград ще посрещне новата 2018 година с експозиция на произведения на благоевградски автори. Изложбата е организирана от Сдружение "Македония Арт" и е традиционна за коледно-новогодишните празници.  Живопис, акварел,..

публикувано на 29.12.17 в 11:25

Коледното матине на БНР – феерия от музикални шедьоври

Феерия от музикални шедьоври представиха в програмата на Коледното матине на БНР Симфоничният оркестър и Смесеният хор на БНР. В него участва и Детският радиохор. Диригент на концерта беше световно известната Любка Биаджони. В програмата звучаха..

публикувано на 23.12.17 в 17:05
Валентин Дишев

Колегата от Радио Благоевград Валентин Дишев спечели Националната награда за поезия „Иван Николов“

Само ден след като в Клуб-галерия "Хралупата" (Бутик за думи, образи и смисъл) бе открита третата му самостоятелна изложба,  Валентин Дишев  бе награден с престижната годишна Национална награда за поезия "Иван Николов". Колегата от Радио..

публикувано на 22.12.17 в 18:12