Огнян Панов представи "Горчива мъгла" в Арт салона на Радио Варна

Огнян Панов представи дебютната си книга  "Горчива мъгла" в Арт салона на Радио Варна. Събитието бе част от Пролетен салон на изкуствата - Варна. За книгата авторът споделя: Горчивата мъгла макар и в сюрреалистична стилистика е опит да се потърси..

публикувано на 19.04.18 в 13:15
Музикалните редактори в Българското национално радио получиха голямата награда „Сирак Скитник“ за проявения висок професионализъм и отстояване на обществения престиж на БНР при безпрецедентния натиск по време на кризата с „Музикаутор“ в началото на 2017 г.

КЗК санкционира „Музикаутор“ по искане на БНР

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) наложи на „Музикаутор“ санкция от 56 678 лв. за злоупотреба с господстващо положение. Нарушението се изразява в поведението на Сдружението в отношенията му с БНР и следващата от това невъзможност..

публикувано на 18.04.18 в 16:02
Брайън Джаксън, Едуард Блекман, Хю Робинсън и Алина Велеа

БНР е домакин на международната среща на групата на „Еврорадио ноктюрно“ към Европейския съюз за радио и телевизия

Българското национално радио беше домакин на среща на групата на „Еврорадио ноктюрно“ – проект на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU), посветен на излъчването на класическа музика в програмите на обществените радиостанции. От основаването..

публикувано на 17.04.18 в 16:12

Изпята поезия звуча в Концертно студио на Радио Варна

Спектакълът „Изпята поезия – изкуството на песента“ в Радио Варна бе с участието на: Кирил Калев (китара, вокал); акомпанимент: Михаил Шишков (пиано) и Лина Шишкова (вокал). За варненската публика артистите бяха подбрали авторски песни на Боб Дилън,..

публикувано на 15.04.18 в 11:30

Радио Варна подкрепя млади таланти

"Истории от други светове"- така се нарича първата самостоятелна книга на Александър Габровски. Той е само на 15 години, пише от 7 годишен, в 7 клас вече е наясно, че не може да си представи живота без изкуство. И без въображение. Носител е..

публикувано на 14.04.18 в 17:50

Вечер с БОДУРОВ ТРИО в Радио Варна

През април Концертно студио на Радио Варна ще бъде домакин на колекция от три концерта, обединени под заглавието „JAZZ Migration”. Обединяващата линия са тримата пианисти, живеещи и активно творящи извън България. „Джаз мигрантите“ са Събин Тодоров,..

публикувано на 13.04.18 в 20:47

Къси разкази с морски привкус представиха в Радио Варна

В Арт салона на Радио Варна бе представянето на сборника на Веселин Василев "Квадратен свят". За него това е първа книга, но той бече е носител на 3 награди от конкурса "Диря в морето". Веселин Василев е роден 1957 година във Варна, плавал е като..

публикувано на 13.04.18 в 20:10

Изложба плъстени шалове в Арт салона на Радио Благоевград

Своята колекция от плъстени шалове от вълна и естествена коприна показва в Арт салона на Радио Благоевград Елка Миленкова. Шаловете са изработени от нея самата. Това е нейно хоби от около три години, по думите й малко хора в България изработват по стара..

публикувано на 13.04.18 в 16:07
Светлин Русев

Виртуозният Светлин Русев и Симфоничният оркестър на БНР в концерт, вдъхновен от циганската музика

Колоритни цигански ритми, блестящи музиканти и романтични образи ще завладеят сцената на зала „България“ на 21 април, събота, от 19.30 ч. Симфоничният оркестър на БНР и виртуозният цигулар Светлин Русев под диригентската палка на Марк Кадин ще..

публикувано на 13.04.18 в 11:08

Концерт стари градски песни в Голямото концертно студио на Радио Благоевград

В препълненото Голямо концертно студио на Радио Благоевград звучаха едни от най-популярните шлагерни и стари градски песни в изпълнение на състав "Нежни звуци".  Концертът бе част от проявите, посветени на 45-тата годишнина на Радио Благоевград. Съставът..

публикувано на 12.04.18 в 12:52