Ученици от НХГ “Цанко Лавренов” показват картини в Радио Пловдив

Изложба “Есенна практика 2017” с творби на ученици от НХГ “Цанко Лавренов” се открива днес от 17.00 часа в Културния център на Радио Пловдив.  В изложбеното пространство на медията за поредна година се представят възпитаници на училището от различни..

публикувано на 13.11.17 в 12:19

Млади таланти изпълняват българска музика в Радио Варна

Изпълнителите в концерта "Закъснели думи" са възпитаници на вокалния педагог Кремена Матева и сдружение "МузАрт". Със свои изпълнения се включиха 17 момичета и момчета, всички те са участници в международни и национални конкурси, благотворителни..

публикувано на 13.11.17 в 11:05

Влатко Стефановски и Биг бендът на БНР – запомнящ се концерт в препълненото Първо студио на Радиото

„Zrelo je zito“, „Jovano,Jovanke“, „Kaladjisko oro“ и обичаната „И наяве, и на сон“ прозвучаха на 9 ноември в препълненото Първо студио на БНР в изпълнение на Влатко Стефановски, който излезе на сцената за първи път с Биг бенда на Българското национално..

публикувано на 10.11.17 в 12:58

Ася Чанева от БНР на световната среща на ООН по изменение на климата

Репортерът на БНР от програма "Христо Ботев" Ася Чанева е единственият журналист от Европа като част от мрежата за журналистика "Интернейшънс", който присъства на световната годишна среща на страните по Рамковата конвенция на Обединените нации по..

публикувано на 10.11.17 в 11:26

"Спектрум" представя "The Sound of A Cappella" в Първо студио на Радио Пловдив

"The Sound of A Cappella"  така се нарича концертът, който вокалната група "Спектрум" ще изнесе в Първо студио на Радио Пловдив на 14 ноември, вторник, от 19.00 часа. Концертът е част от програмата на "Камерна сцена" - Пловдив. Група "Спектрум" е..

публикувано на 09.11.17 в 14:40
Дом за възрастни хора с умствена изостаналост в Русокастро

БНР Бургас приключи успешно дарителската си кампания за Дома за възрастни хора в Русокастро

БНР Бургас приключи успешно дарителската си кампания за Дома за възрастни хора с умствена изостаналост в Русокастро. Акцията стартира след апел за подкрепа от страна на директора на социалното заведение Любчо Марков и зам.-директора Кристина Терзиева...

публикувано на 06.11.17 в 10:45

Радио Бургас подкрепя кампанията на БЧК за пострадалите от бедствието в областта

Радио Бургас подкрепя националната кампания на БЧК за набиране на средства за пострадалите от наводненията в Бургаско. Средствата от дарителската акция ще бъдат изразходвани за възстановяване на щетите в домовете на засегнатите от стихията, за..

публикувано на 03.11.17 в 17:10

Финландия слуша Радио Кърджали

Ефирът на регионалната радиостанция на БНР - Радио Кърджали, достигна далечна Финландия. Затова съобщи Марко Браск от град Еспоо в писмо до редакцията на радиото. Слушах Вашата програма на 1-ви септември сутринта и това действително е възможно,..

публикувано на 03.11.17 в 14:12
Александър Велев

Александър Велев: БНР остава недофинансирано

Два милиона лева допълнително към бюджета за догодина поиска ръководството на Българското национално радио на заседание на медийната комисия в парламента. Генералният директор на БНР  Александър Велев  запозна депутатите с разчета на средствата за..

публикувано на 02.11.17 в 19:10

Теодосий Спасов разказа приказки за кавала на сто деца

Един овчар обикалял планините със своето стадо и по цял ден свирел на кавал. Веднъж заспал на сянка и до него се доближил дяволът. С огнените си пръсти пробил нова дупка на кавала, за да развали вълшебния му звук и така да изплаши стадото. Събудил..

публикувано на 02.11.17 в 14:11