The European Union Songbook издава "Книга на песните на Европейския съюз"

"Книга на песните на Европейския съюз" ще издава Датската неправителствена организация The European Union Songbook. Целта на проекта е опознаване на музикалните култури и развитие на чувството за принадлежност към ЕС чрез споделяне на песни от всички нации...

публикувано на 08.06.18 в 13:47
Директорът на Радио София Светослав Костов и част от музикантите, които подготвят за столичани и гости на столицата тридневния супер купон, съобщиха на пресконференция във Второ студио на БНР подробности за програмата на Радио парк фест.

Музика, спорт и образователни програми на Радио парк фест

На 15, 16 и 17 юни на Голямата поляна в Южния парк ще посрещнем лятото с едни от най-добрите поп, рок, джаз и хип-хоп изпълнители. Сериозни образователни програми за деца подготвя БНР за Радио парк фест, който ще се проведе на 15, 16 и 17 юни на..

публикувано на 06.06.18 в 16:20

Симфоничният оркестър на БНР завършва сезона с концерт с произведения на Брукнер, Малер и Щраус на 8 юни в зала „България“

Симфоничният оркестър на БНР завършва сезон 2017/2018 с концерт с произведения на Антон Брукнер, Густав Малер и Рихард Щраус на 8 юни, петък, от 19.30 ч. в зала „България“. На пулта ще е гост-диригентът Константин Илиевски, солисти са Иван Данко..

публикувано на 01.06.18 в 13:20

До 31 май е срокът за участие в Първия национален конкурс за хорова песен

До 31 май е срокът за участие в Първия национален конкурс за хорова песен, обявен от Българското национално радио съвместно със Съюза на българските композитори за написване на нова българска хорова песен за смесен хор без съпровод. Конкурсът има..

публикувано на 31.05.18 в 13:02

Концерт-спектакълът „Ритмично букварче“ среща малчуганите с ударните инструменти на 2 юни в Първо студио на БНР

Концерт-спектакълът „Ритмичното букварче“ ще срещне малчуганите с ударните инструменти на ХХ в. на 2 юни, събота, от 11.00 ч. в Първо студио на Българското национално радио. В началото на лятната ваканция последният концерт за сезона на..

публикувано на 31.05.18 в 12:10
Dead Man's Hat

БНР кани на Радио парк фест в Южния парк

За втора поредна година БНР кани столичани и гости на София на Радио парк фест на Голямата поляна в Южния парк. На 15-и, 16-и и 17-и юни ще посрещнем лятото с едни от най-добрите български поп, рок, джаз и хип-хоп изпълнители.  Тази година партньор е..

публикувано на 30.05.18 в 11:15
Джеймс Лег

Джеймс Лег и Mental Architects закриват сезона на "Аларма Пънк Джаз" в София и Пловдив

Клавирен „дърти олд рокендрол“ апокалипсис, пред-блус и пост-хардкор с дяволското дуо на преподобния Джон Уесли Майерс от Тенеси, известен повече като Джеймс Лег (James Leg), е финалът за сезона на радиофестивала “Аларма Пънк Джаз“ на БНР. Концертите са..

публикувано на 29.05.18 в 12:00

Благотворителна изложба за Ели в Културния център на Радио Пловдив

Благотворителна изложба живопис, акрил  и пастел,  на Красимир Даскалов  ще бъде представена в Културния център на Радио Пловдив на 28 май от 17.30 часа.  Средствата от продажбата на  десетте платна ще бъдат предоставени за лечението на нашата колега и..

публикувано на 25.05.18 в 14:56

„Аларма пънк джаз“ представя авангардни композиции хърди-гърди и акордеон довечера

Посолството на кралство Швеция, заедно с триото за средновековна музика Ambient Folklore и „Аларма Пънк Джаз“ , ще представи тази вечер на сцената на Първо студио на Българското национално радио един необичаен дует за необичайни инструменти, роден в..

публикувано на 25.05.18 в 13:27

Празник на българската просвета, култура и славянската писменост на 24 май в парка зад НДК

За първи път пространството около НДК ще се превърне в сцена на празника на българската просвета, култура и славянската писменост. На 24 май от 17.00 часа в парка зад НДК започва празнична програма на открито с участието на музикалните състави на БНР,..

публикувано на 23.05.18 в 10:35