Генералният директор на БНР Александър Велев връчва наградата „Златният будилник“ на Неда Станимирова

Програма "Христо Ботев" на БНР връчи годишните си награди "Златният будилник"

В Деня на народните будители 1 ноември програма „Христо Ботев” на БНР отбеляза своя празник, на който бяха връчени годишните награди „Златният будилник”. Единствената програма за култура, музика и образование в българския ефир, съхранила създадените преди..

публикувано на 01.11.17 в 17:09

Радио Варна започна деня с предаване от библиотеката

Тази сутрин Радио Варна гостува в главното фоайе на книжовното средище на бул. "Сливница" 34, а Кристияна Димчева (главен библиотекар) бе първият гост в предаването ни посветено на Деня на народните будители. С нея разговаря Светлана Вълкова...

публикувано на 01.11.17 в 14:30

Петър Краевски представя "Хумус" в Радио Пловдив

Книгата на Петър Краевски "Хумус" ще бъде представена от  Дружество на пловдивските писатели и Издателство "Жанет 45"  в Първо студио на Радио Пловдив н а 2 ноември от 18 часа .   По време на премиерата ще бъдат излъчени 12 видео импресии по..

публикувано на 01.11.17 в 14:06

Програма „Христо Ботев“ на БНР ще връчи днес годишните си награди „Златният будилник“

В Деня на народните будители 1 ноември програма „Христо Ботев” на БНР отбелязва своя празник, на който ще бъдат връчени годишните награди „Златният будилник”. Единствената програма за култура, музика и образование в българския ефир, съхранила създадените..

публикувано на 01.11.17 в 10:56

БНР с будителска мисия сред българите в чужбина

Приобщаване чрез информация, културни, музикални и образователни програми. Това е един от акцентите в програмната политика на БНР спрямо българската диаспора зад граница. В Деня на народните будители в ефира на молдовското радио „Албена“ в  гр. Тараклия,..

публикувано на 01.11.17 в 10:43

На 1 ноември Радио Варна ще „СъБУДИ“ слушателите си от студио във варненската библиотека

На 1 ноември   - Денят на народните будители , сутрешният информационен блок на Радио Варна „Новият ден“ ще се излъчва и от РБ „Пенчо Славейков“ във Варна. Там във времето до 10 часа освен библиотекарите ще срещнете и репортери, и интересни..

публикувано на 31.10.17 в 17:05

Журналист от Радио Благоевград с годишна награда на Съюза на българските журналисти

Елеонора Тахова от Радио Благоевград получи една от годишните награди на Съюза на българските журналисти.  В навечерието на 1 ноември - Деня на народните будители, съюзът раздаде традиционните си отличия за творчески постижения в журналистиката на..

публикувано на 30.10.17 в 14:58

Програма „Христо Ботев“ на БНР раздава „Златният будилник“ на 1 ноември

На 1 ноември, в Деня на народните будители, програма „Христо Ботев“ на БНР ще отбележи своя празник и ще раздаде станалите вече традиционни награди „Златният будилник“. За 16-и пореден път културно-образователната програма на Българското национално..

публикувано на 30.10.17 в 10:19

БНР с инициатива „Изпрати запис“

По повод Световния ден на аудиовизуалното наследство – 27 октомври, БНР стартира инициатива „Изпрати запис“. Всеки слушател, който разполага с ценни архивни аудио записи и фотографии, може да се обади на тел. 029336210 и 029336567, както и на електронна..

публикувано на 26.10.17 в 12:02

Заключителен концерт и награждаване на лауреатите на втория флейтов конкурс в Радио Варна

Журито на втория Международен флейтов конкурс във Варна ще свири на флейти от чисто злато по време на Вечерта на лауреатите, днес от 17:00 часа в Радио Варна. Всеки от нас в определен момент от кариерата си е заслужил тази чест , каза за Радио..

публикувано на 25.10.17 в 12:55