"Разкажи ми приказка" в Арт салона на Радио Благоевград

Изложбата "Разкажи ми приказка" представя 29 картини с приказните персонажи на Веси Пенкова. Авторката избра Арт салона на Радио Благоевград, за да представи изкуството си пред публика за първи път в самостоятелна изложба.  "Дъжд за обичане",..

публикувано на 05.10.17 в 14:39

"Кабарето под тепето" с премиера в Културния център на Радио Пловдив

Романът на Йохан Девлетян "Кабарето под тепето" ще бъде представен в Културния център на Радио Пловдив на 05 октомври, четвъртък.  Новата книга на Йохан Девлетян е издание на ИК "Жанет 45" и за нея ще говори  литературния критик Здравко Дечев. Началото..

публикувано на 03.10.17 в 16:45

Поезия и музика с програма „Христо Ботев“ на 2 октомври в „Перото“

Програма „Христо Ботев“ на БНР ще отбележи отново Международния ден на поезията и музиката на 2 октомври от 18 часа в клуб „Перото“ в НДК. Пред публиката свои творби ще четат поетите от Българското национално радио Димитрина Кюркчиева, Дарина Анастасова,..

публикувано на 02.10.17 в 13:16

„Хоризонт“ – най-слушаната програма в радиоефира за август

Отлични данни за аудиторията на програмите на БНР през последните три месеца регистрира международната изследователска компания Ipsos. Данните, разпространени от Nielsen Admosphere Bulgaria, показват, че за месец август 2017 г. най-слушаната радиопрограма в..

обновено на 29.09.17 в 14:51

Оркестърът за народна музика на БНР ще открие новия си концертен сезон на 6 октомври в зала „България“

Оркестърът за народна музика на Българското национално радио ще открие новия концертен сезон на 6 октомври, петък, от 19.30 часа в зала „България“. Диригентът Димитър Христов е подготвил ново издание от поредицата „Вокално-инструментални картини“,..

публикувано на 28.09.17 в 13:36

Симфоничният оркестър на БНР и новият главен диригент Марк Кадин откриха сезона с блестящ концерт в препълнената зала „България“

Симфоничният оркестър на БНР откри новия сезон с блестящ концерт под палката на новия главен диригент Марк Кадин . В препълнената зала „България“ беше и президентът на Република България Румен Радев. Радиосимфониците изпълниха „Концерт за пиано и..

публикувано на 28.09.17 в 11:35

БНР представи новия си главен диригент

Генералният директор на БНР Александър Велев днес официално представи новия главен диригент на Симфоничния оркестър Марк Кадин. Симфоничният оркестър на Българското национално радио играе главна роля в музикалния живот на страната от създаването си през..

публикувано на 26.09.17 в 16:48

В Първо студио на Радио Пловдив отбелязваме пет години "Великите европейци" - пъзелът се подрежда

На 3 октомври от 18 часа в първо студио на Радио Пловдив ще се проведе среща с екипа на предаването „Великите европейци” по повод петата година от неговото начало. Входът е свободен, въпросите са желателни, предвидените изненади за публиката –..

публикувано на 26.09.17 в 16:33

"Изпята поезия" на програма "Христо Ботев" гостува в Радио Варна

ИЗПЯТА ПОЕЗИЯ – музикално-поетичният спектакъл, посветен на 95-годишнината от рождението на Радой Ралин бе представен в Концертното студио на Радио Варна. Музиката в спектакъла е на Кирил Калев, стиховете на Радой Ралин. На сцената на..

публикувано на 25.09.17 в 11:25

Тромпетистът Майкъл Моусман с концерт в Първо студио на Радио Пловдив

Световната звезда Майкъл Моусман ще открие есенното издание на осмия сезон на „Камерна сцена Пловдив“. Събитието е на 28 септември от 19 часа в Първо студио на Радио Пловдив. Майкъл Моусман е американски джаз и латино-джаз тромпетист, аранжор и директор..

публикувано на 25.09.17 в 10:09