Акценти в програмите на БНР

Очаквайте на 30 март в програмите на Българското национално радио:

Радио Благоевград

Третото издание на фестивала Blues and Jazz започва в Благоевград. Интервюта с участници ще чуем в предаването "Днес" малко след 11.00 часа.

Радио Бургас

С близо 25% поскъпва парното за бургазлии от 1-ви април. Защо въпреки това те ще плащат едни от най-ниските сметки? Разговор с директора на "Топлофикация" Христин Илиев в сутрешния блок веднага след новините в 08.00 часа.

Радио Варна

Римската история на Варна оживява при основите на всеки нов строеж в централната градска част. Коя е поредната страница, разкрита от археолозите след събарянето на поредната стара къща, разказват участниците в разкопките от Регионалния исторически музей в предаването "Новият ден" след 08.00 часа.

Радио Видин

Потомствената килимарка Сийка Тачева от Чипровци изработи втора икона за Ватикана. Там вече има копие на Чипровската Света Богородица, подарена на папа Йоан Павел Втори. По чия молба е новата поръчка към майсторката тъкачка чуйте в "Цветовете на деня" след 15.00 часа.

Радио Пловдив

Министърът на транспорта Христо Алексиев ще открие обновения жп участък Стамболийски - Пловдив и новоизградения Интермодален терминал. Репортаж очаквайте в програма "Ден след ден" след 15.00 часа.

Радио София

В предаването "Ритъмът на столицата" ще проследим Деня на отворените врати в Нов български университет. Организирани са лични срещи с преподаватели и студенти, участие в открити лекции, семинари, работилници и ателиета. През целия ден ще могат да се посетят театрални и музикални постановки, изложби и спортни прояви.  

Радио Стара Загора

Българо-швейцарски проект финансира в Стара Загора единствената в България работилница за ортопедични средства за деца с церебрална парализа. След 09.00 часа в сутрешния блок подробности за целите на проекта ще огласи Даниела Димитрова от Обществено дарителски фонд.

Радио Шумен

Шуменският велоклуб "Илчов баир" ще участва с доброволен труд в седмицата на гората. Тази неделя колоездачите ще засадят дървета в парка "Кьошкове" - още за инициативата след 08.30 часа в предаването "Оттука започва денят".

Програма "Хоризонт"

Темата на предаването "Преди всички": Пред фалит ли е оранжерийното производство след скока на цената на природния газ?

Програма "Христо Ботев"

Тайните на Тибет. От 15.30 часа в "Лабиринти на познанието" д-р Славян Стоилов ще ни разкрие някои от тайните на древната тибетска медицина.