Акценти в програмите на БНР

Очаквайте на 21 февруари в програмите на Българското национално радио:

Радио Благоевград

Радио Благоевград подпомага връзката между наследниците на Румена войвода от цялата страна за среща в родното й село Гюешево, Кюстендилско. Подробностите от Атанаска Стоянова от Търговище и Татяна Георгиева - кмет на село Гюешево в предаването "Днес" малко след 15.00 часа.

Радио Бургас

Как бургазлии оценяват работата на служебното правителство? Анкета по темата можете да чуете в сутрешния блок след новините в 8.00 часа.

Радио Варна

С разказвача на истории за миналото, преведени на езика на настоящето, ви срещаме в предаването "Новият ден". След 08.00 часа наш гост е Валерий Гочев, екскурзовод. От години той показва на гостуващите чужденци България по начин, по който да я разберат, запомнят и харесат завинаги.

Радио Видин

Предизборните обещания на партиите - реално изпълними цели или популизъм? В "Посоките на делника" след 09.00 часа гледната точка на социолози, местни общественици и хора от видинското село Иново.

Радио Пловдив

За партийните обещания и реалната социална политика - разговор с Иван Кокалов от КНСБ в програма "Точно днес" след 08.00 часа.

Радио София

В седмицата, посветена на високите технологии, ще ни гостуват Емануил Янкулов и Никола Симеонов, автори на образователен проект "Роботика", както и Любомир Янчев, създател на дистанционно управление на климатични системи.  

Радио Стара Загора

Ще бъди ли гласуван скоро новият общ устройствен план на парк "Бедечка" в Общинския съвет и защитен ли е общественият интерес в него? Разговор с кмета на Стара Загора Живко Тодоров след 09.00 часа.

Радио Шумен

Как да защитим правата си от некоректни работодатели, е темата на предаването "Часът на репортера", което започва след новините в 11.00 часа. След като се оплака от некоректния си работодател, шивачка от Шумен беше уволнена. Адвокат Петър Христов ще разкаже за често използваните схеми от работодатели, позицията на синдикатите и възможностите им за защита ще представи експерта от КНСБ - Шумен Радостин Павлов.

Програма "Хоризонт"

В "Преди всички" - ще има ли референдум в Гърмен? Търсим коментари от местна власт или инициативен комитет.

Програма "Христо Ботев"

От 15.30 часа в предаването "За думите" ще проследим картината на личните имена, която видимо се променя след определени събития и политически промени. Ще говорим и за съдбовните моменти от историята на българите от южните краища на етническата ни територия, запечатани в османски регистри, до които български учени едва сега се докосват. Наш гост е доц. Георги Митринов.