Акценти в програмите на БНР

Очаквайте на 24 януари в програмите на Българското национално радио:

Радио Благоевград

При минусовите температури замръзват водомерите. Как да реагираме? Отговорът в предаването "Днес" малко след 08.00 часа от инж. Росица Димитрова, управител на "ВиК" ЕООД - Благоевград.

Радио Бургас

Пред фалит ли е общинският хлебозавод в Бургас, след като се налага да теглят нов заем? С новия му управител разговаряме в минутите за регионална икономика, след новините в 08.00 часа.

Радио Варна

Късното раждане и липсата на навременна диагностика са сред основните причини за увеличаващите се случаи на рак на гърдата при жените. За безплатните прегледи и ползите от профилактиката разговаряме с доц. Румен Филипов от ВМА-Варна след 09.00 часа, в предаването "Новият ден".

Радио Видин

Избори на хоризонта и какви са нагласите на Северозапада? В „Посоките на делника“ след 09.00 часа гледната точка е на народни представители, социолози и хора от малките населени места.

Радио Пловдив

Книгата „Соломон Паси. Статии, мнения, коментари, интервюта, извън протокола“ ще бъде представена в Пловдив. Разговор в "Точно днес" след 08.00 часа със Соломон Паси и съставителя и редактор на изданието Максим Минчев.

Радио София

Как австралийците и местната преса приемат нашия Григор Димитров и какво друго му е хубаво на Мелбърн ще говорим с Калина Кръстева - българска виолончелистка, която от 8 години живее там, ще коментираме  в сутрешното Радиокафе, след 09.30 ч.

 Радио Стара Загора

Как ще се отрази студеното време на овошките? Разговор след 09.00 часа в сутрешния блок на Радио Стара Загора с доц. Грози Делчев от Тракийския университет.

Радио Шумен

Бизнес средата и възможностите за инвестиции в Шуменска област ще са във фокуса на предаването „Часът на репортера“. Какви са основните проблеми, с които се сблъсква бизнесът, как те могат да бъдат преодолени и какви са очакванията за икономическо развитие в региона през настоящата 2017 година? Отговорите веднага  след новините в 11.00 часа. 

Програма "Хоризонт"

С Лиляна Минкова, НАРУ, разговаряме преди форума за училищно приобщаване в предаването „Преди всички“.

Програма "Христо Ботев"

Думите на политиците. От 15.30 часа в "За думите" проф. Иванка Мавродиева коментира политическото говорене и неполитическото чуване.