Акценти в програмите на БНР

Очаквайте на 11 април в програмите на Българското национално радио:

Радио Благоевград

"Страстната седмица е подготовка за славния миг на Възкресението" на Велики вторник специално за Радио Благоевград говори Негово Високопреосвещенство Неврокоспски митрополит Серафим, в предаването "Днес" малко след 08.00 часа.

Радио Бургас

Незаконни сметища притесняват жителите на малките населени места в Странджа. Къде са и какви мерки предприемат отговорните институции, отговорите търсим в темата на деня в сутрешния блок, след 08.00 часа.

Радио Варна

Безплатен топъл обяд дарява на пенсионери варненецът Цветан Георгиев в деня на Възкресение Христово. За поредната благотворителна проява на Великден и мотивацията на 27-годишният Цветан да направи това разговаряме след 08.00 часа в предаването „Новият ден“.

Радио Видин

Новите от Северозапада в Парламента. На какви приоритети залагат и за какво ще работят новоизбраните депутати. В „Посоките на делника“ след 09.00 часа говорят Росен Живков от Обединени патриоти и Николай Иванов от БСП.

Радио Пловдив

В програма "Точно днес" след 08.00 часа разговор с археолога проф. Диана Гергова за съдбата и опазването на културното наследство и паметници на траките край Пловдив.

Радио София

Фондация "Заслушай се" и БЦНП организират А hub - първото по рода си пространство в България за сътрудничество между неправителствените организации, социалните предприемачи и бизнеса, с фокус върху социалните иновации. Повече по темата ще научим от Добромира Мицева в предаването "Ритъмът на столицата".

Радио Стара Загора

Кметът на Стара Загора се обяви за провеждане на местен референдум за статута на парк „Бедечка“. Каква е позицията на част от общинските съветници ще чуем след 09.00 часа, в сутрешния блок в репортажа на Живко Иванов.

Радио Шумен

Децата от школата по ,,Дърворезба” към Общинския детски комплекс в Шумен започнаха издълбаването на пано върху ствол на изрязано дърво в центъра на Шумен. Идеята се финансира от неправителствена организация. Репортажът е сред акцентите в предаването „Оттука започва денят“.

Програма "Хоризонт"

В "Преди всички" с политически анализатори ще обсъдим как на фона на неизвестните около бъдещето правителство, ГЕРБ  се среща с  БСП.

Програма "Христо Ботев"

В памет на Димитър Христов.