Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Клавирен концерт на Симеон Гошев е първото събитие в културния афиш на Радио Благоевград за 2014-а

| обновено на 13.01.14 в 11:36
Снимка: Радио Благоевград

Първото събитие в палитрата от културни събития на Радио Благоевград за 2014 година беше забележителен концерт на младия пианист Симеон Гошев, който въпреки младостта си - само на 23 години, остави публиката без дъх с майсторството, което показа в изпълнение на произведения от Бетовен, Брамс, Моцарт, Рахманинов.

Концертът в Голямото концертно студио бе в рамките на проекта на Радио Благоевград "Инвестирай в младостта" и се посвещава на 79 години от създаването на Българското национално радио.

Симеон Гошев е студент по пиано в 5-ти курс в Университет за музика и изпълнителско изкуство - Виена. Завършил е бакалавърска степен в същия университет. В момента е студент по програма Еразъм в Льовен, Белгия. Имал е концерти като солист и камерен изпълнител в Стокхолм, Копенхаген, Виена, София, Хелзинки, Бургхаузен, Мюнхен, Анталия, Солун и други. Солирал е на Пловдивска, Видинска и Софийска младежка филхармония. Участвал е в майсторски класове на Кристов Лиске, Арие Варди, Стефан Владар, Виктор Чучков и други. Концертът му в Голямото концертно студио на Радио Благоевград е първият му в родния му Благоевград.
Симеон Гошев е лауреат на клавирните конкурси:
- 1 награда на Международния конкурс "Евангелия Джари" 2006г.
- 1 награда на конкурса "Млади виртуози" в София 2005г.
- 2 награда на конкурса "Виенска класика" в Стара Загора 2000г.
- 2 награда на конкурса "Веселин Стоянов" в София 2002г.
-2 награда на конкурса "Лист-Барток" в София 2006г.
- 1 награда на конкурса за камерна музика "Млади виртуози" в София 2007г.

Концертът на младия талант събра много почитатели на музиката в Голямото концертно студио на Радио Благоевград. Изпълненията и интервю с пианиста слушателите на Радио Благоевград могат да чуят в две поредни издания на предаването "Магията на музиката" на 11 и 18 януари от 23.00 до 24.00 часа. Водещ на предаването е Мила Иванова.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!