Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радио София посвещава музикален ден на Гого от "Тоника"

Радио София - БНР ще посвети петъчната си музикална програма на Гого от "Фамилия Тоника", който почина на 10-и януари. На 17-и януари всеки час от програмата на радиостанцията ще започва с по една емблематична песен на музикалната формация. 

Посвещаваме този радиоден на Гого, не за да го запомним, а защото няма да го забравим, отбелязва Митко Димитров, директор на Радио София, и допълва: Песните, които свързваме с усмивката на Гого и с характерния му глас са неизменна част от нашите спомени, от нашето детство или студентски години, с любовта и хубавите моменти от нашия живот.

Песните на формациите, част от които е бил Гого, нямат възраст, а гласът на Георги Найденов ще остане в сърцата на поколения българи. 

С въвеждането на новата програмна схема на Радио София - БНР от началото на ноември 2013-а година първата песен след новините на кръгъл час е българска. Това е част от програмната стратегия на медията, в която е заложено музикалната линия на радиото да е изчистена, в унисон с най-новите тенденции в музикалното радиопрограмиране и с подкрепа към българската музика.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!