Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новият обществен съвет на БНР ще определи тазгодишните награди "Сирак Скитник"

Българското национално радио конституира новия състав на Обществения съвет. Негови членове са: акад. Светлин Русев, проф. Михаил Константинов, проф.д-р Николай Петров, Минчо Коралски, Иван Лечев, Копринка Червенкова и Кирил Домусчиев. Съветът е консултативен орган, който подпомага реализирането на обществените функции на БНР. С гласовете на членовете му ще бъдат определени носителите на тазгодишните награди „Сирак Скитник“,  които по традиция се връчват на рождения ден на обществената медия – 25 януари. Тази година церемонията ще се състои от 19:00 ч. в Софийска градска художествена галерия.

Програмният съвет на БНР определи номинациите в отделните категории. В категорията „Годишна награда на БНР за радиожурналистика“ са номинирани: Людмила Борисова – „Часът на репортера“, Радио Шумен; Ирен Филева – „Клубът на журналистите“, програма „Христо Ботев“; Кармен Манукян – водеща на „Нощен Хоризонт“, програма „Хоризонт“.

Претенденти в категорията за радиопредаване са: „Техно радар“ с водещи Алекс Михайлов и Митко Петков, интернет радио Бинар; „За думите“ с водещ Венета Гаврилова, програма „Христо Ботев“; мултимедийният проект „Звездите на радиото“ на Радио Благоевград.

За Голямата награда „Сирак Скитник“за значим принос в развитието на БНР - ще се състезават: Радио София, предаването „Спорт и музика“ – във връзка с неговата 50- годишнина  и музикалният конкурс „Златна пролет“, който навършва 45 години в ефира на БНР.

За първа година БНР ще обяви и победители в новоучредения конкурс „№1 на програма…“след гласуване на колегите и на слушателите. На церемонията в СГХГ на 25 януари ще бъде оповестено кои са най-добрите служители за всички ефирни програми на БНР.

Церемонията по награждаването ще бъде излъчвана директно в ефира на националните програми „Хоризонт“ и „Христо Ботев“ и може да бъде наблюдаван в директно видео излъчване на интернет портала на БНР www.bnr.bg и в сайта на Бинар www.binar.bg.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!