Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С поетично-музикален спектакъл в Голямото концертно студио на Радио Благоевград посрещнаха пролетта

Настъпването на астрономическата пролет се превърна във вълнуващ момент за гостите на Радио Благоевград, които препълниха Голямото концертно студио, за да присъстват на поетично-музикалната Радиопролет, организирана от Радио Благоевград и приятели.

Публиката имаше възможност да види в ролята на поети директора на Радио Благоевград Елисавета Каменичка, новинарите Радослава Златкова и Пламен Николов, специалиста "Човешки ресурси" в Радио Благоевград Евелина Белемезова, които представиха свои авторски стихове. Като трио "Големите надежди" се преставиха радиоводещата Елизабет Александрова и звукорежисьорите Людмила Божинова и Румен Танев. Свои стихове представиха и Иво Тодоров - програмен директор на БНР и Валентин Дишев - водещ на предаването "Страници" по Радио Благоевград.

Минута след настъпването на астрономическата пролет, децата Деси, Ренета и Васко поднесоха на всички присъстващи нежни лалета под музиката на Антонио Вивалди.

Пътят на възраждащия сезон започна с поезията на Теодора Петрова, която публиката познава като артист-солист на Камерна опера - Благоевград, но тя показа, че освен от музиката се вдъхновява и от още музи - пише стихове и рисува. Чувствените стихове на Теодора имаха още по-силно въздействие върху публиката и чрез изпълненията на Диан Георгиев - артист-солист на Камерна опера Благоевград, Милена Томанова - пиано, Александър Попов - саксофон, музикант в Биг Бенд - Благоевград и самата Теди.

Три бяха поводите за събитието - настъпването на пролетта, Международният ден на щастието  и Световният ден на поезията. Импулсивно сред публика и участници в пърформънса се роди идеята да бъде учреден Клуб на естетите в Благоевград, защото всички бяха едунодушни, че със събития от този формат Радио Благоевград разширява осезателно естетическата територия в Благоевград и се превръща успешно в културен институт.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!