Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дискусионно студио в програма „Днес” на Радио Шумен

Снимка: Яна Косева
На 28 март в програма „Днес” на Радио Шумен от 13 часа ще дискутираме темата „Инвестиции и доходи в Североизточния район за планиране през новия програмен период 2014-2020 година” .

Специални гости ще бъдат вицепремиерът Даниела Бобева и заместник-министърът на регионалното развитие Мирослав Мазнев. Участие в дискусията ще вземат народни представители, кметове на общини, представители на бизнеса от Североизточна България.

Според анализи, средствата, предвидени за региона са значително по-малко в сравнение с другите райони в страната и ще коментираме как това ще рефлектира върху развитието на икономиката, бизнеса и стандарта на живот. В предаването ще търсим отговор кои са приоритетите за развитието на Североизточния регион в следващия програмен период, ще коментираме и възможностите за увеличаване на доходите, тъй като предварителните данни сочат, че през 2020 г. в Североизточния район, те ще бъдат най-ниски, в сравнение с останалите части на страната. Водещ на предаването ще бъде Красимира Петкова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!