Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Силви Вартан ще се срещне с българските медии в БНР

В рамките на своята инициатива да представя ексклузивно световни звезди пред българските медии, БНР организира на 23-ти април от 11:00 ч. среща със Силви Вартан. Световноизвестната френска певица ще поздрави българската публика с грандиозен Великденски концерт на 24-и април от 19.30 часа в зала 1 на НДК. 

Силви Вартан пристига в София от Токио, придружавана от топ музикантите, записали най-новия четиридесети поред диск на певицата - "Силви в Нашвил". Този албум оглави френските класации и генерира безпрецедентно вълнение в социалните мрежи. Силви отново е на върха и то с изключително динамична музика - от популярните френски шансони до рок звученето на митичния Нашвил. Освен осемте музиканти заедно с нея на сцената ще бъдат и две беквокалистки. Шоуто е режисирано в САЩ и цялата продукция е технически сложна, но много атрактивна.

Силви Вартан има дълга и успешна кариера във Франция и САЩ с 40 издадени диска, 1800 песни, 40 милиона продадени копия, шест филма, 2000 корици на списания и хиляди разпродадени концерти. Българската публика още пази спомена за първия й концерт у нас след демократичните промени, когато тя разплака залата с емоционалните си изпълнения.

В продължение на близо три десетилетия славата на Силви Вартан заливаше света и беше обявена за секссимвол на Франция. Заедно с легендарните "Бийтълс" Вартан изнесе 50 изключителни концерта в зала "Олимпия".

Силви и първият й съпруг - Джони Холидей, дълги години бяха най-популярната звездна двойка.

Концертът й в НДК е част от продължаващото в момента успешно световно турне и ще бъде истински великденски празник за нейните български почитатели.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!