Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александър Филев показва живопис в Културния център на Радио Пловдив

Изложба на Александър Филев ще бъде открита  в Културния център на Радио Пловдив на 08 май от 18 часа. С нея художникът отбелязва и  67-я си рожден ден. 

Почти всички творби в експозицията се показват за първи път. Между сюжетите се  откроява картината, посветена на майката на автора, която носи името от стиха на Димчо Дебелянов: „Да те посрещне старата на прага”.

Картината „Вариации върху един град” е посветена на Пловдив,  „Долината на царете” е от цикъла,  който интерпретира откритията на проф. Китов и тракийското наследство. 

Това е 12-та изложба на Александър Филев, който  е участвал  и в множество национални общи изложби у нас, в Полша и Великобритания. 

Александър Филев е член е на дружеството на пловдивските художници от 1972г., но  участва  и в творческото обединение "26-5" , както и в концептуални  проекти на Центъра за съвременно изкуство-Баня Старинна. 

Негови произведения  са притежание на Градска художествена галерия-Пловдив и на частни колекционери в България, Виена, Мюнхен и Монпелие. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!