Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радио Благоевград с ново предаване за джаз

Водещият на новото предаване "Джаз кафе" по Радио Благоевград Крум Богдански
Снимка: Радио Благоевград

Радио Благоевград стартира в навечерието на Международния ден на джаза ново предаване за джаз. Музикалното предаване "Джаз кафе" има за цел да популяризира  джаза и неговите направления – рагтайм, суинг, куул джаз, латино, фюжън, соул джаз, ейсид джаз, бибоп, хардбоп и боса нова. 

Водещ е музикалният редактор Крум Богдански, който е познат на слушателите на Радио Благоевград и с предаването си "Зона БГ". В новото музикално предаване "Джаз кафе" Крум ще следи международните  джаз събития в страната, като централно място ще заеме Банско Джазфест. Основателят и вдъхновител на Банско Джазфест д-р Емил Илиев е кръстник на новото предаване по Радио Благоевград и съвсем основателно бе и първият му гост. 

Чрез интервюта с популярни български музиканти "Джаз кафе" ще акцентира върху българския принос в този жанр. И за да бъде джаз кафето ароматно, трябва да има плътен и хубав „каймак“, а именно най-добрите образци в световната джаз музика. В някои от изданията ще има и урок по история на джаза (къде възниква, как се развива през годините .... разбира се илюстрирано с музика), както и представяне на новите тенденции.

Заповядайте на ДЖАЗ КАФЕ в Радио Благоевград, с Крум Богдански, всеки понеделник от 16.00 до 17.00 часа!


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!