Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Запомнящ се финал на националното турне БНР на 80 години

Тесен се оказа площадът пред кметството в Пловдив за огромното множество хора, което се събра да аплодира финалния концерт от националното турне за 80-годишната на Българското национално радио “Властелинът на ефира” в събота вечерта.

Виртуозите от Биг бенда на БНР с диригент Антони Дончев превърнаха сцена “Копчетата” в Града под тепетата в най-желаното място за забавление в събота. Солисти на концерта бяха любимците на публиката - Йорданка Христова, Маргарита Хранова и Васил Петров. Те не само заплениха жителите и гостите на Европейската столица на културата за 2019 година с прочувствените си и емоционални изпълнения, но и не отказаха на никого да се снима с тях. “Ние сме БНР, което е истина, професионализъм и достоверност, и пеем за вас”, каза Йорданка Христова и това се превърна в лайтмотив на събитието.

Препълненият площад и част от пешеходната зона около концерта са доказателство, че Българското национално радио е със запазено място в сърцата на българите от всички поколения и е изградило доверие с предаванията си през 80-годишната си история като обществена медия.

Всички посетители на концерта имаха възможност да се включат в специалната игра за голямата награда, която на 25 януари 2015 г. рожденикът ще връчи на един от гостите на турнето. Достатъчно беше  да се попълни безплатен талон за участие в томболата за спечелването на пикап Great Wall Steed 5. 

Голям интерес предизвика и допитването “Любимите народни песни и хора на България”, организирано от “Музикална къща БНР” за 80-годишнината. Чрез гласуване слушателите ще определят най-ярките народни творби, а 20 от тях ще бъдат издадени в специален диск. Кутията за гласуване се оказа тясна да побере талоните с предпочитанията на хората.

Много от слушателите включиха мобилните си телефони, за да изпратят есемеси на стойност един лев за кампанията на БЧК, подкрепена от БНР, на кратък номер 1466 за пострадалите от наводненията.

Националното турне "80 години БНР - Властелинът на ефира” премина при небивал интерес в два лъча из цялата страна, където има регионални радиостанции. Започна с концерти на Народния оркестър на БНР с диригент Димитър Христов и солисти Янка Рупкина, Валерия Момчилова и Володя Стоянов. Те зарадваха публиката в Благоевград, Видин, София и Шумен. Вторият лъч на турнето с Биг бенда и Маргарита Хранова, Йорданка Христова и Васил Петров мина през София, Варна, Созопол, Бургас, Стара Загора и завърши в събота в Пловдив.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!