Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вероника Люпке от Националното училище по изкуства „Добри Христов” в морската столица получи специалната награда на Радио Варна в националния конкурс за пианисти „Мила Михайлова”

Тя ще има възможност да направи професионален запис в студиото на медията. Призът и бе връчен от главния продуцент на Радио Варна Матей Тодоров. Вероника Люпке е ученичка в X клас с преподавател Мария Гинева и освен с втора награда в своята възрастова група бе отличена и с награда за най-добро изпълнение на пиеса от френски композитор.

IV Национален конкурс за пианисти „Мила Михайлова“ бе закрит на 2 ноември с галаконцерт на лауреатите. На сцената на Градска художествена галерия „Борис Георгиев“ в продължение на 3 дни си дадоха среща младостта и талантът на участници от цяла България. Журито, съставено от професионалисти в областта на клавирната музика, с председател професор Стела Димитрова-Майсторова, ръководител на клавирната катедра в Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“, бе впечатлено от високото професионално майсторство, което кандидатите демонстрираха на сцената. Първа в най-голямата възрастова група  е Мария- Десислава Стойчева, ученичка от Националното училище за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков“ – Пловдив, с преподавател професор Людмил Ангелов. Тя ще има възможност да бъде солистка на концерт на Държавния симфоничен оркестър в Шумен. Признанието тя получи броени дни след спечелен голям конкурс в Словакия. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия