Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Генералният директор на БНР започна поредица от срещи с колективите на регионалните радиостанции

Радио Бургас

Генералният директор на Българското национално радио Александър Велев започна поредица от срещи с колективите на регионалните радиостанции на Националното радио.

Едно от първите му посещения беше в Радио Бургас, което през месец май отбеляза четвъртия си рожден ден, давайки добър пример за ефективност в съотношението: брой хора-бюджет. Радио Бургас излъчва 15-часова програма с подчертано регионален  и информационно-музикален характер и е пилотната радиостанция на БНР, където беше въведена и успешно системата Далет + . На срещата в Бургас беше съобщено за предстоящи промени в ръководството. Генералният директор ще предложи на Управителния съвет на БНР кандидатурата на инженер Кирил Костадинов за директор на регионалната радиостанция. По покана на Александър Велев досегашният ръководител Мартин Минков ще се върне на работа в София в Програмна дирекция, за да допринесе с богатия си журналистически и управленски опит за подобряване на програмните схеми и слушаемостта на БНР.

Кирил Костадинов  е инженер по видео-звукотехника. Завършил е Държавния университет за кино и телевизия  в Петербург. Специализирал е в Центровете за обучение и квалификация на Холандското национално  радио и Радио Дойче Веле. Бил е технически директор и режисьор по монтажа в Рент ТВ. Като главен инженер на Радио „Гларус“ е  реализирал проект за  цифровизация на първото изцяло цифрово радио в  България.

Кирил Костадинов е главен инженер на Радио Бургас от самото му създаване, където под негово ръководство беше изграден един от най-модерните апаратно-студийни комплекси на БНР.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!