Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благотворителна изложба-конкурс "Зимна приказка" в БНР

Мраморното фоайе на Българското национално радио от 13 часа на 2 декември 2016 г. ще се превърне в огромно творческо ателие за Коледната благотворителна изложба-конкурс "Зимна приказка". БНР, Националният омбудсман, Българският червен кръст, Федерацията на организациите на карикатуристите, Съюзът на българските художници – секция "Карикатура", и Партията на Добрия хумор ще подпомогнат по този начин в навечерието на Коледа семейства на деца, претърпели инцидент на пътя.

Омбудсманът Мая Манолова и председателят на БЧК Христо Григоров и много от гостите ще рисуват за деца, пострадали на пътя. Заставайки пред платната, те ще подкрепят каузата. В изложбата-конкурс ще се включат големи български карикатуристи, известни обществени личности и деца, които ще рисуват по темата "Пътна безопасност". Творбите на всички ще бъдат разпродавани на символични цени в импровизиран търг, а събраните средства ще са за благородната кауза.

Само за първите 10 месеца на т.г. при 5639 ПТП са загинали 525 души, а 7132 ранени. От януари до октомври 2016 г. при катастрофи са загинали 32 деца, което е повече в сравнение с цялата 2015 г. Само за първите десет месеца на годината са ранени 1015 деца, голяма част от които са получили тежки физически и психологични травми. Най-често малчуганите са пострадали на пешеходна пътека. Все по-тревожна е тенденцията родители да возят децата си без задължителните столчета.

Изложбата "Зимна приказка" цели да набере финансови средства, както и запазени или нови детски играчки и книжки, с които за празника ще бъдат зарадвани деца, пострадали при пътнотранспортни произшествия.

Произведенията на карикатуристите и коледни картички с техни произведения ще се продават на входа на БНР до закриване на изложбата на 14 декември 2016 г.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!