Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Матине "На Коледа с любов" – поздрав за празника от БНТ 2 и БНР

Снимка: БНТ

На връх Рождество Христово – 25-и декември, Българската национална телевизия и Българското национално радио ще поднесат мечтан подарък на ревностните си почитатели. Това ще е концертът "На Коледа с любов" в столичната зала "България" от 11.00 часа. Зрителите на БНТ 2 и БНТ Свят и слушателите на програма "Христо Ботев" на обществените оператори ще станат преки свидетели на Коледното матине в четвъртото му поредно издание.

И тъй като на Коледа стават чудеса, матинето ще ни поднесе едно от тях. Естествено в програмата са включени предимно коледни песни, както и откъси от обичани мюзикъли и творби на български композитори. 

В деня на Рождество Христово ще прозвучат традиционните песни – Joy to the world, Adeste fideles и Hark the Herald Angels sing – с гласовете на Детския радиохор, диригент Венеция Караманова, със съпровода на Симфоничния оркестър на БНР и под диригентството на Найден Тодоров. Популярни мелодии от мюзикъла "Моята прекрасна лейди" на Фредерик Лоу и изпълненията на солистите Еделина Кънева, Орлин Горанов и Орлин Павлов, ще осигурят празничното настроение. Орлин Павлов ще изпълни "Сняг Вали" на Джей Ливингстън и Рей Евънс и арията на Йосиф от "Йосиф и фантастичната му пъстра дреха" на Андрю Лойд Уебър. "Направи сам своя Коледа" на Рей Евънс в изпълнение на Еделина Кънева и още солови изпълнения, представени от Орлин Горанов, ще допълнят празника.

Специално за концерта "На Коледа с любов" ще бъде сформирано ново трио. Солистите Еделина Кънева, Орлин Горанов и Орлин Павлов ще направят дебют на сцената на зала "България" в съвместно изпълнение.

Публиката ще може да се включи в изпълненията и да пее любимите си песни на Коледното матине на БНТ и БНР.

Билети на касата на "Кантус фирмус" в зала "България", Рекламно-информационния център на БНР (бул. "Драган Цанков" № 4) и в мрежата на ticketsbg.com.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!