Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Среща на най-малките в БНР с маримбата

Каква е разликата между ударните инструменти и останалите групи от симфоничния оркестър, ще разберат децата в образователната програма на БНР от 10,30 часа на 12 януари 2017 г. "Среща с Маримбата" е първият специален концерт на най-малките с радиосимфониците за годината в Първо студио.

Младата перкусионистка Василена Серафимова, която има богат опит в образователни програми във Франция, ще ги запознае с инструмента маримба, ще им покаже как изглежда и как звучи.

Василена СерафимоваДецата ще имат възможността да чуят част от произведението Frozen in time на Авнер Дорман. То ще бъде изпълнено премиерно за България ден по-късно – на 13 януари от 19,30 ч. в столичната зала "България". Симфоничният оркестър на БНР с диригент Росен Гергов ще представи не една, а две премиерни творби. Освен Frozen in time за маримба и оркестър, симфониците ще изпълнят и увертюрата на "Али Баба" от Румен Бояджиев - син, част от работата му към едноименната детска оперета, и от Авнер Дорман, изпълнено от Василена Серафимова. Програмата ще завърши със Симфония № 5 на Лудвиг ван Бетовен.

Симфония № 5 на Лудвиг ван Бетовен, една от най-изпълняваните и любими симфонии, ще прозвучи за финал на концерта на 13 януари, петък, от 19.30 часа в зала "България".

Билети могат да бъдат закупени на касата на "Cantus Firmus" в зала "България", Рекламно-информационния център на БНР (бул. "Драган Цанков" 4) и в мрежата на ticketsbg.com.

Участието в Музикалната образователна програма на БНР е безплатно.

За записване:  тел. 02 9336 258; 0884 498 810; 0897902979.

Еmail: tsvetanova@bnr.bg



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!