Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радио Благоевград стартира записването за традиционния конкурс "Звезди в Радиото", 2017

Победители в предишни издания на конкурса

В Световния ден на радиото, 13 февруари, започна записването за седмото издание на конкурса "Звезди в Радиото". Конкурсът е за млади изпълнители в областта на класическата, народната (автентична или обработена) и популярната музика .

Организира се от БНР Радио Благоевград и Националната хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий” /бивша Солунска/ Благоевград със съдействието на Регионално управление на образованието Благоевград.

В конкурса,  който ще се проведе на 1 и 2 април 2017 г. в Голямото концертно студио на Радио Благоевград, могат да участват само индивидуални  изпълнители, които в настоящата година са ученици в V, VI или VII клас включително, в училища на територията на трите области Благоевградска, Кюстендилска и Пернишка.

Всеки кандидат трябва да представи две изпълнения в съответната област. Освен жури от професионалисти, изпълнителите ще бъдат оценявани и от Детско жури, в чийто състав влизат лауреати на предишни издания на конкурса.

Всички участници ще получат Грамота за участие. 

Победителите ще бъдат наградени на специална церемония с концерт в Голямото концертно студио на Радио Благоевград. Класираните изпълнители в трите раздела ще получат Диплом и предметни награди.

Наградата на победителя в раздел «Инструменталисти» е професионален звукозапис в Музикално-продуцентския комплекс на Радио Благоевград, а класираните на първо място в разделите «Фолклор» и «Популярна музика» получават песен, продуцирана от БНР Радио Благоевград и професионален звукозапис.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!