Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

К о К ъ р Л е к открива новия сезон на Камерна сцена Пловдив в Първо студио на Радио Пловдив

За откриването на сезон 7 на Камерна сцена Пловдив, с проекта К о К ъ р Л е к, от БЕРЛИН пристига един най-изявените и доказани български музиканти на европейска и свтовна сцена, саксофонистът Владимир Кърпаров. Концертът ще е на 07 март от 19.00 часа в Първо студио на Радио Пловдив.

СнимкаЕдна нова творческа колаборация между знакови български музиканти, които представят оригиналната си музика, свързана с концепцията за смесване на джаз музика с дълбочината и експресивното звучене на  българския фолклор.

Триото Койчев – Кърпаров – Леков е съставено естествено, без специални условности. Музикантите Веселин Койчев и Владимир Кърпаров работят от дълго време върху музикалната концепция на българската етно-джаз тематика. Те създават свои композиции и издават оригиналната си музика в няколко свои проекта.

За Кърпаров можем спокойно да твърдим, че е един малкото достойни посланници на Българската култура в  Европа и Света.През 2001 той се установява в Берлин, където реализира проектите „Thracian Dance“, „Форколор“,„Antihypocrisyl“.

На публиката в Първо студио на Радио Пловдив те ще представят своята свежа и интересна музика в партньорство с Александър Леков. 

К о К ъ р Л е к,  ще освежи палитрата на концертните изпълнения с интонациите на джаза и българския музикален фолклор, поднесени с лекота и добър вкус. Едно запомнящо се начало на новия сезон на Камерна Сцена Пловдив.

Традиционен домакин на концертите на "Камерна сцена Пловдив" е Първо студио на Радио Пловдив. Проектът се съфинансира от Община Пловдив.



Снимка
Снимка

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!