Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Честванията на националния празник на България започнаха в Благоевград с концерт в Радио Благоевград

Радио Благоевград и Средно училище за изучаване на чужди езици „Св. Климент Охридски“ поставиха началото в Благоевград на честванията на националния празник на България - 3-ти март. 

На 1-ви март, в Голямото концертно студио на Радио Благоевград ученици от СУИЧЕ "Св.Климент Охридски" представиха празничен концерт с песни, стихове и театрално представление. Звучаха възрожденски песни в изпълнение на хора на училището, в стихове бяха възпяти  Апостола на свободата - Васил Левски, паметния връх Шипка, Яне Сандански, Райна Княгиня.

Актьорски състав ученици от VIII „a” клас изиграха сценка, представяща Великия Левски като организатор на комитет, с който да поведе поробения български народ към борбата за освобождение. В ролята на Левски се превъплъти Крум Карадалиев. 

Празничният концерт е традиционен и вече няколко години се организира от СУИЧЕ „Св.Климент Охридски“ съвместно с Радио Благоевград. Поводът е националният празник на България, а сега концертът съвпадна и с още един хубав български празник – празникът на Баба Марта. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия