Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антон Баев разказва "Истинската история на Спас Господов" в Културния център на Радио Пловдив

Премиера на книгата на Антон Баев „Истинската история на Спас Го́сподов“ ще се състои на 21 март в Културния център на Радио Пловдив.

За романа и неговия автор ще говорят литературните критици доц. д-р Елка Димитрова и доц. д-р Владимир Янев. Книгата е с печата на издателството „Лексикон“, специализирано само за българска литература. Книгата е разширено издание на романа на Антон Баев „Белези от българин“, който излезе през 2006 г.

„Спас Господов е нещо като опит за събирателен образ на българина в годините на разпад в краските на самоиронията. От друга страна той е различен в отделните глави на книгата, като се появява в различни епохи и ситуации“ – споделя Антон Баев.

„Не съм съгласен с онези, които свързват Спас Господов с Бай Ганьо и наричат героя ми „внука на Бай Ганьо“. За тях наистина ще трябва да напиша една трета част на книгата, в която ще срещна истинския Спас Господов с Бай Ганьо, те ще си говорят и тогава ще се видят основните разлики между единия и другия тип“ – споделя Антон Баев, който припомня едно изречение от книгата: „Само българи танцуват на кладата боси.“




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!