Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Виртуално пътешествие с изложбата "Живо слънце" в БНР

Снимка

Изложбата "Живо слънце" на младата украинска фотохудожничка Татяна Латанска ще бъде открита днес в 18,00 часа в Мраморното фоайе на БНР. Красотата е във всичко, необходимо е само да направиш невидимото видимо, обяснява идеята на работите си авторката. Експозицията предлага виртуално пътешествие из удивителните кътчета на нашата планета в моментите, когато вълшебството на слънчевата светлина изпълва всичко. Пространството във всяка фотокартина е изпълнено с жива светлина и придава на мястото, където е снимана, особена атмосфера. Творбите на Латанска по удивителен начин обединяват душевността, човечността и професионализма.

Освен като фотограф, авторката успешно изпълнява ролята на директор на "Академия Настоящего Успеха Николая Латанского" – водеща тренингова компания на рускоезичното пространство. Татяна започва своята кариера с обучение в най-добрата фотошкола в Киев VIVAT, лично при създателя ѝ. През последните десетина години тя провежда активно самостоятелно обучение по фотография, изучава майстори от световен мащаб и сред тях – Филип Толедано, Стивън Маккъри, Питър Лик, Кларк Литл, Саша Марчин, като осъществява и лични срещи с някои от тях. 

Татяна фотографира мероприятия на звезди на индустрията на личностното развитие като Джек Кенфилд (ексклузивна фотосесия за екипа), Харв Екер, Брендън Бушар, Джоел Робъртс, Лиза Никълс, Николай Латанский и много други. През последните седем години Татяна Латанска е заснела повече от 100 репортажа в над 20 страни за различни мероприятия и конференции. Нейни изложби са експонирани в Украйна, Германия. Подготвят се експозиции за Латвия, Израел и Швеция.

Фототворби на Татяна се намират в постоянната експозиция на Музея на Берлинската стена в Германия, който влиза в списъка на топ 100 на най-добрите музеи в света.