Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Животът като поезия и музика, според Радой

Гласът и духът на Радой присъстваха в клуб Перото на НДК на 17 май, където с „Поезия и музика програма „Христо Ботев“ и Кин Стоянов отбелязаха 95-ата  годишнина на Радой Ралин. „Събитието отново доказа, че ние заедно – БНР и НДК правим  уникални неща“ – каза Деница Аргиропулус от клуб „Перото“. „Тази вечер клубът  е изпълнен с души на поезията и живота и затова мога да кажа, че БНР е любимото ми радио“.  – допълни тя.

В препълнената зала записът с гласа на Радой ни припомни силата на неговата поезия, сатира и огромно присъствие, което той имаше в живота на хиляди хора. Това разказа и генералният директор на БНР Александър Велев, за когото усмивката, неописуемото чувство за хумор и срещите с Радой Ралин са едни от най-хубавите спомени.

Любовта, самотата, животът, който губи вкус, когато е лесен, свободата, която е собствена реалност … стиховете в изпълнение на Микаела Стоименова и изпeти като песен от  Кирил Калев  с участието на Калин Вельов, създадоха усещането за близост и съпреживяване на препълнената с публика зала на литературния клуб. „Изпятата поезия“ събра почитатели на големия ни поет и сатирик от няколко поколения в едно общо пространство на духа.  




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия