Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Концерт на лауреатите на предаването "Рано в неделя"

Страхотна организация. Невероятен концерт изпъстрен с красотата на българския фолклор. Поздравления за прекрасните водещи Ива и Ева Валентинови, поздравления за организаторите, поздравления за музикантите и поздравления за гайдаря. Поздравления за водещите!Прекрасни както винаги и поздравления за талантите - бяха страхотни! Това са част от отзивите на публиката на гала концерта "Млади фолклорни таланти“ - единственият по рода си конкурс за деца и младежи  в родния радиоефир. Концертът в Първо студио на БНР събра най-добри изпълнители за 2016 г в класацията на предаването „Рано в неделя“ на програма "Хоризонт".

Над 100 деца от цялата страна пяха и свириха на сцената под съпровод на камерната група към Оркестъра за народна музика на БНР. Сред гостите бяха и представителните състави на  НУФИ с. Широка лъка, което тази година отбележи 45 години от създаването и НУФИ „Филип Кутев“ гр. Котел, което празнува 50-годишен юбилей. 

Конкурсът „Млади фолклорни таланти“ се организира за седемнайсти път от екипа на предаването „Рано в неделя“. Всяка неделна сутрин от 07:30 ч. до 08:00 ч. слушателите гласуват за едно от направените три предложения. От 2011-а година водещи на събитието са Ива и Ева Валентинови, които освен „гласове“ на две от фолклорните предавания по програма „Хоризонт“ – „Музикална шарения“ и „Двуглас“, са лауреати на първото издание на този конкурс.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия