Представяне на "Канатица" – проект на Иван Шопов и „Авигея“ със специалното участие на Теодосий Спасов

"Мост между земното и неземното, материалното и духовното, човека и космоса."От това черпи вдъхновение името на албума - "Канатица" който ще бъде представен на 2 юни от 19 часа в Първо студио на БНР. В него  Иван Шопов и "Авигея" изследват огромно разнообразие от електронни жанрове, а преплитането на съвременния електронен звук с красивите и отличителни фолклорни елементи намират изключително позитивен отзвук в публиката, водейки до създаването на албума.

Новата съвместна продукция, иницирана от мултидисциплинарния музикант, продуцент и диджей Иван Шопов създава мост между съвременната  музика и  реалността на българския фолклор, в която границите не съществуват. Десетте композиции в нея съчетават вековното песнопение на българите, съвременно звучене, китара, пиано, кавал, приказни вокали и  вдъхновение от българския фолклор. В албума вземат участие талантливите народни певици от "Авигея" - Сибина Раденкова, Александра Василева и Ралица Кирилова, както и музикантите Теодосий Спасов, Димитър Бодуров, Бурак Малчок, Стоимен Стоянов и Даян Куцаров.

„Душата на българина живее във вечността чрез народната песен. Желанието ни е да дадем на хората възможност да намерят своята идентичност, слушайки тази музика, която да звучи съвременно”- споделя Иван Шопов. С името си албумът символизира връзката между миналото, настоящето и бъдещето, свързвайки ги в едно цяло. Канатицата е древен  универсален символ, разпространен в редица различни култури, включително и по българските ширини. Думата се свърза с „крилете“ на безсмъртието. Канатицата е интерпретация на вечността, с преплетено женско и мъжко начало, символ на  връзката между миналото, настоящето и бъдещето, свързани в неразривн оцяло.

Билети на касата на Рекламно-информационен център БНР, бул. Драган Цанков №4, в мрежата на eventim.bg и ticketsbg.com