Предавания на Българското национално радио вече ще звучат в Западните покрайнини

Генералният директор на БНР Александър Велев и зам.-директорът на Радио телевизия Цариброд Драган Йовичич

Предавания на Българското национално радио вече ще звучат в ефира на Цариброд. Сънародниците ни в Западните покрайнини ще слушат новини и специално селектирани предавания на български език, след като генералният директор на БНР Александър Велев и заместник-директорът на Радио телевизия Цариброд Драган Йовичич подписаха договор за сътрудничество и обмен.

Българското национално радио ще предоставя безвъзмездно на Радио телевизия Цариброд информационни материали за социалния, културния, политическия и икономическия живот в страната. Всяка неделя, непосредствено след излъчването му в ефира на програма "Хоризонт", обзорът "Седмицата на бързи обороти" ще бъде изпращан за излъчване и по Радио телевизия Цариброд. Така слушателите в Цариброд ще имат възможност да се докоснат до съвременния български език, да чуят актуални новини от България.

Българското национално радио ще предоставя за излъчване в Западните покрайнини документални репортажи, образователни и детски програми, музикални и развлекателни продукции. БНР ще предоставя на Радио телевизия Цариброд и записи на музикални произведения на български автори и изпълнители. Така сънародниците ни в Западните покрайнини ще могат да слушат най-добрите и обичани български произведения – от фолклора до съвременните песни.

Българското национално радио ще излъчва и специално заявени материали, създадени от Радио телевизия Цариброд, за живота на нашите сънародници в Западните покрайнини.