Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Галина Христова с "Между два свята" в Културния център на Радио Пловдив

Галина Христова отново показва свои картини в Културния център на Радио Пловдив. Експозицията се нарича "Между два свята". 

В изложбата си Галина Христева демонстрира израстване с творби, които носят монументален и декоративен изказ. Картнинте са пропити от настроението на личните й преживявания и пътешествия по света, коментира Снежана Фурнаджиева, председател на ДПХ.

Това е трета самостоятелна изложба на Галина Христова. Тя е възпитаничка на АМТИИ и е с магистратура от Националната художествена академия. 

Има изяви като костюмограф към Dance Studio Deja Vu – за авторски съвременни танцово-театрални спектакли, участия в редица съвместни изложби в Габрово и Пловдив, една в Полша, Нови Сонч. 

Носител е на награда на Община Габрово на дамска изложба в ГХГ "Христо Цокев" – 2009. Участва в два Международни пленера по живопис – Боженци, България – 2009 г. и в гр. Нови Сонч, Полша – 2010 г. 

Първата самостоятелна изложба – живопис "Душа, която търси..." е в Арт клуб "Жреци на музите" в София 2014 г. Втората й самостоятелна изложба е в Радио Пловдив и се нарича "Страст, грях, време..." 

Член е на Дружеството на пловдивските художници. Изложбата ѝ в Културния център на Радио Пловдив е втора самостоятелна. Живописните платна ще бъдат съпроводени с авторски поетичен текст. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!