Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радио Благоевград е съорганизатор на Дъбрава рок фест

Третото издание на популярния вече рок фестивал „The Brava Fest“ ще се проведе  от 1 до 3 септември 2017г. пред кметството в благоевградското село Дъбрава. Като обществена медия Радио Благоевград партнира в организирането на фестивала, тъй като споделя целите на фестивала за децентрализация на културните форми; за развитие на творческа "екосистема"; за създаване на солидарни общности около споделени ценности; за приобщаване на децата и младите хора; за създаване на местни събитийни индентификационни маркери; за развитие на малките населени места.

Джон Лоутън от „Юрая хийп“ и БТР са сред звездите, които тази година ще вдигнат публиката на крака. Техният концерт е на 3 септември от 20.00 часа, за подгряващ изпълнител е поканен Лъчезар Кацарски-младши, който ще подготви специална програма.

Вечерните концерти започват в 20.00 часа, благоевградската банда „Black Rose“ и младежката „Rock Kids“ са сред участниците, очаква се голям шум да вдигнат също и групите "Ignore The Hate", македонската "Troya Band" и гръцката "The Bullets".

За първи път тази година фестивалът ще има и своя Детска Рок Академия, организирана от Музикално училище „Престо“. През фестивалните дни всяко дете ще има възможност да се включи в Академията и да се качи на сцената, да посвири на барабани, на бас китара и да  почувства тръпката от досега с рок музиката. Детската Рок Акамадемия започва в 17.00 часа във всеки от фестивалните дни.

Заклетият рокаджия Цонко Цонев ще представи втората част на своята книга „Кметълски истории“ – „Катунът от Каварна“.

Рок фестивалът в Дъбрава добива вече голяма популярност и е сред очакваните събития в началото на септември. Селото се намира само на 4 километра от Благоевград, любопитен е фактът, че има 14 махали. Дъбрава се слави с едни от най-добрите лозови масиви, а от три години и като средище на хубавата рок музика.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!