Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радио Благоевград с инициативи в световния Ден на характера - 13 септември

Радио Благоевград и младежкото сдружение Характер.бг се включиха в глобалната кампания Ден на характера с поредица от събития, изваждащи на фокус ролята на характера в съвременното общество. 

Първият модул бе между 10.00 и 12.00 часа в Арт салона на медията, където се проведоха тематични занимания за изграждане на благополучие и характер в най-малките – децата. Арт салонът се превърна в детска творческа работилница. В занимателните игри взеха участие деца между 5 и 13 години, ръководени от аниматори от  Характер.бг и "Да Бъдеш" - коучинг център за развитие.  Малчуганите търсеха скрити съкровища, гледаха кратки видеа за характер, сътворяваха свои произведения в работилницата за рисуване, писане, моделиране с пластелин, пяха и танцуваха с DJ, получиха подаръче за вкъщи. Инициативата е в полза на развитие на силните страни на характера на децата, като упоритост, бодросърдечност, саморегулация, добротворчество, състрадателност...

Вторият модул бе за възрастните – в Голямото концертно студио от 18.00 часа в дискусия за образование за хакаркетр участваха учители, родители, студенти. Прожектиран бе и тематичен филм. Всички присъстващи имаха привилегията да чуят за първи път на живо специалната песен, посветена на характера. Тя е създадена от млади хора от Благоевград – автор на музиката е Божидар Чапкънов, а текстът е на 14 годишната Асена Христова, песента се изпълнява от Александрина Механджийска, продуцент на песента е Радио Благоевград. 

С тези събития Благоевград стана част от глобалната кампания, подкрепяща развитието на силните страни на характера. Денят на характера се отбелязва в още 118 държави. Като обществена медия Радио Благоевград застава зад обществената кауза да се извади на фокус още веднъж дискусията за ролята на характера в съвременното общество.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия