Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Хоризонт“ – най-слушаната програма в радиоефира за август

Програмите на БНР увеличават и средната слушаемост през лятото, според социологическо изследване на Nielsen Admosphere Bulgaria

| обновено на 29.09.17 в 14:51
Снимка: Ани Петрова, БНР

Отлични данни за аудиторията на програмите на БНР през последните три месеца регистрира международната изследователска компания Ipsos. Данните, разпространени от Nielsen Admosphere Bulgaria, показват, че за месец август 2017 г. най-слушаната радиопрограма в България е програма „Хоризонт“ на БНР. Сред цялата радиоаудитория флагманът на БНР отчита аудиторен дял от над 14%, като по този начин оставя зад себе си в класацията не само сродните по формат информационни и полиформатни програми, но и всички музикални и специализирани радиа в страната.

Данните сочат, че през периода юни-август 2017 г. се запазва общият дял от 18,7% на аудиторията на програмите на БНР, но с категорично увеличение на средната продължителност на слушане на програмите на БНР.  Ако през лятото на 2016 г. тя е била 133 минути, то сега отчетената стойност е 144 минути средно на ден от слушател. БНР задържа своите слушатели все по-дълго, което е и атестация за качеството на предлаганото съдържание.

Посочените данни са събрани и обработени от Ipsos България, а разпространението им е предоставено на Nielsen Admposphere Bulgaria. Ежемесечно се провеждат по минимум 1000 интервюта с хора на възраст от 15 до 69 години. Извадката е представителна по регион, възраст, пол и големина на населеното място.
 
 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!