Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арт салонът на Радио Благоевград представя двама художници от Сандански - Венцислав Кирилов и Георги Ашиков

За втори път Венцислав Кирилов  гостува на Арт салона на Радио Благоевград, този път заедно с Георги Ашиков. И двамата са творци от град Сандански, и двамата са възпитаници на Факултета по изкуствата на Югозападния университет. 

Венцислав Кирилов е работил в областите на карикатурата и илюстрацията, но неговата страст е акварелът, както каза при откриването на изложбата проф.Георги Драчев "Акварелът - една от най-нежните и поетични техники на живописване." Със своите акварели Венцислав Кирилов пленява публиката на изложбата в Арт салона на Радио Благоевград. Творбите му са тематично и сюжетно разнообразни. В неговите натюрморти, портрети и пейзажи звучи оная лирика и поезия, която той успява да улови с много тънък и фин усет. Това е художник с богата и изтънчена чувствителност, емоционален и лиричен, художник с особена наблюдателност за детайлите и взискателен към себе си.

Георги Ашиков е модерен художник, чието творчество се обогатява от свежото му и сполучливо втъкано чувство за хумор. Избрал е трудната техника на графиката, за да изрази себе си, и макар че използва основно черното и бялото, успява да пресъздаде в картините си много нюанси на човешките взаимоотнешиня. Георги Ашиков е сред завършилите Югозападния универстите със специалност "Изобразително изкуство", които се реалиризат много добре. Произведенията му са в областите на рисунката, графиката и колажа. От три години участва в Националното Биенале "Приятели на морето" в Бургас. Участвал е в осмото Биенале на малките форми в Плевен, в Националния конкурс по графика за млади автори, Зоналната изложба "Струма" - през 2016 и сега - 2017г., която предстои да се открие на 18 ноември.

Изложбата на Венцислав Кирилов и Георги Ашиков ще остане в Арт салона на Радио Благоевград до 12 декември.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия