Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Аудиодиск с интервюта, посветени на проблемите на православието, представят в Радио Пловдив

"Вярвам Господи, помогни на неверието ми" - така се нарича аудиодискът, който ще бъде представен в понеделник от 17.30 часа в Първо студио на Радио Пловдив.

Дискът, чието наименование идва от библейска притча, съдържа интервюта на журналиста Людмила Сугарева, посветени на православието. Всички тези интервюта са реализирани в нейното авторско предаване "Срещи", което се излъчва по Радио Пловдив.

Сред нейните събеседници са проф. Георги Каприев, историкът Димо Чешмеджиев, пианистката Райна Петрова, джаз певицата и богослов Мирослава Кацарова, богословът Радослав Паскалев, писателката Теодора Димова, Мая Вапцарова, Владислав Ранков и Петър Граматиков. 

Всички те разсъждават върху най-парливите проблеми на православието: усещането, че ще се разминем днес с Исус  на входа на църквата, какво значи  страх от Бога и  радостта в  Бога...

Това са хора, с които  се опитваме да разсъждаваме  върху спорни и безспорни проблеми на православието; върху еволюцията ни като хора,  върху потребността ни от духовност, добавяЛюдмила Сугарева. 

Аудиодискът, наречен "Вярвам Господи, помогни на неверието ми"  ще бъде представен от проф. д.ф.н. Георги Каприев и от Николай Кръстев, журналист и богослов. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!