Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиера на книгата „Аз - детето" на Детелина Петрова в Първо студио на Радио Пловдив

Книгата „Аз - детето в психотерапевтичното пространство на музикалната психодрама“ е насочена  към всички, които са загрижени за емоционалното израстване и психичното здраве  на децата и юношите – родители, учители, психолози, терапевти, социални работници, възпитатели… 

Книгата ще бъде представена от автора - Детелина Петова , на 25 ноември (събота) от 18:30 ч . в първо студио на Радио Пловдив ,съвместно с две дами-доказани професионалисти: проф. дпсн Надежда Витанова и проф. д-р Капка Солакова.

Музикалната психодрама е цялостен терапевтичен метод, представляващ съюз между Психодрама и Музикотерапия. Той включва в себе си изкуствата музика и драма, което го освобождава от  преобладаващото вербално взаимодействие, присъщо за други психотерапевтични методи, и го прави приложим при широк кръг от хора независимо тяхното образование, възраст или талант.

Настоящата книга има за цел да покаже значимостта на Музикалната  психодрама при работа с деца и юноши, видяна в контекста на психичното развитие и особеностите на възрастовото израстване на детето.

Емоционалните и поведенчески разстройства, трудностите в комуникацията и тревожността са психологически нарушения, върху които музикалната психодрама може да фокусира своето терапевтично въздействие. Тя може да доведе до редуциране на симптомите на психични аномалии при децата и юношите, може да се използва и за превенция и подобряване на психическото им здраве.

В допълнение към това подходящо модифицирани музикално психодраматични методи могат за постигнат забележителни резултати при деца с относително слаби когнитивни и вербални умения, при деца с криминални прояви, деца агресивни или жертви на агресия.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!