Вълшебна Коледа на 23 декември в Народния театър „Иван Вазов“

Снимка: Ани Петрова, БНР
Истинска феерия от музикални шедьоври ще представят в програмата на Коледното матине Симфоничният оркестър и Смесеният хор на Българското национално радио. По традиция в него участва и Детският радиохор.

Диригент на концерта ще бъде Любка Биаджони, която на фестивала в Херенхимзее поставя началото на редица оперни спектакли с полусценично изпълнение, на които освен режисьор и диригент, е автор и на костюмите и сценографията. Солисти ще бъдат сопраното Емилия Кирчева и мецосопраното Даниела Панчевска.

Емилия Кирчева участва в продукциите на Любка Биаджони: „Фалстаф”, в ролята на Нанета, „Реквием” – Моцарт (соло сопрано), „Стабат матер” – Дж. Б. Перголези (соло сопрано), както и концерти с арии и ансамбли в България и Германия.

Даниела Панчевска е активен участник в концертните прояви на Schleswig-Holstein Chorakademie и Internationale Chorakademie Lübeck и е част от състава на Смесения хор на Българското национално радио.

В програмата ще чуете произведения от творчеството на Бах, Хендел, Корели, Вивалди, Моцарт, Шуберт, Верди, Добри Христов и Христо Недялков.

Нека да се насладим заедно на една вълшебна Коледа – 23 декември, 11 часа, Народен театър „Иван Вазов“.