Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Талантлива млада италианка с български корени Джорджа Куджа изнесе концерт в Голямото концертно студио на Радио Благоевград

25-годишната италианка Джорджа Куджа, която е родена в Пазраджик, но е осиновена от италианско семейство, развълнува публиката с емоционалните си изпълнения на произведения от руските композитори – Чайковски, Скрябин, Шостакович, Прокофив. Това бе програмата, подбрана от младата италианка и нейният преподавател в майсторски клас проф.Ростислав Йовчев.  

Благодарение на творческите връзки между Радио Благоевград и проф. Ростислав Йовчев от Националната музикална академия, талантливата млада пианистка изнесе концерт в Благоевград. Водещ на концерта бе самият проф.Йовчев, който представи програмата по много увлекателен начин. 

Голямото концертно студио на Радио Благоевград бе изпълнено с публика, която остана очарована от майсторските интерпретации на младата пианистка. За бис Джорджа, чието рождено име е Гюргена, поднесе Шопен. Тя сподели, че е била изключително щастлива на този толкова топъл прием в нейната родина България. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия