Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

BNR play за 83-тия рожден ден на Българското национално радио

83-тият си рожден ден Българското национално радио ще отбележи с нова платформа BNR play и с достъп до звуковото съдържание на архивите на Радиото. Платформата дава възможност слушателите сами да избират аудио и визуално съдържание, селектирано от новинарските и публицистични предаванията на всички програми на БНР, благодарение на навигацията по програма, по дата и по предаване.


На тържествен концерт на 25 януари БНР ще връчи за 18-и пореден път годишните си награди „Сирак Скитник“, които носят името на първия директор на Радио София.

Церемонията ще започне в 19.15 ч. в Първо студио на БНР с участието на Детския радиохор, под диригентството на Венеция Караманова. Водещите Ева Валентинова и Александър Райчев ще обявят коя от общо четирите номинации за Голямата награда „Сирак Скитник“ е победител за 2017-а година.

Общественият съвет на БНР с председател Райна Константинова ще обяви носителя на големия приз между следните номинации: На програма „Хоризонт“ – Николай Захариев и Бояна Андреева, на програма „Христо Ботев“ – Георги Василски, на „Музикална къща БНР" – Мирослав Иванов Данев (посмъртно). Четвъртата номинация е на Програмния съвет – за музикалните редактори – за проявен висок професионализъм и отстояването на престижа на БНР по време на кризата с "Музикаутор", в условията на безпрецедентен натиск в началото на 2017 година.

Ще бъдат раздадени още награди за радиожурналистика, за радиопредаване и „Златен глас“ - в памет на журналистката Надежда Дженева.

Концертът ще бъде предаван на живо по програма „Хоризонт“ и по Радио „Бинар“ от 19:15часа.

След успешната за БНР изминала година, която приключи със старта на класацията ТОП 20, ръководството на Общественото радио предвижда и изграждането на нов Нюзрум, който ще работи по утвърдени европейски практики.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!