Блус легендата Норман Бийкър ще свири с квартета си за първи път в София на 9 февруари

"Норман Бийкър Бeнд"
Снимка: normanbeaker.com

"Норман Бийкър Бeнд" идват за първи път в България за концерт на 9 февруари, петък, от 21.30 ч. в Sofia Live Club. Блус събитието на сезона е част от радиофестивала „Аларма Пънк Джаз“ на БНР, който тази година чества 10 години от създаването си.

Квартетът на Норман Бийкър от Манчестър е сред най-знаменитите британски блус формации на последните четири десетилетия. Всеки от музикантите в нея има забележителна биография, а последните големи европейски турнета на квартета са заедно с Крис Фарлоу и Ван Морисън. 

Фронтменът, китарист и създател на формацията Норман Бийкър е свирил заедно с музиканти като Бъди Гай, Джими Роджърс, Чък Бери, Алкесис Корнър, Ерик Бърдън, а най-дългогодишното му сътрудничество е с Джак Брус – от 70-те години чак до смъртта на легендарния басист на „Крийм“ през 2014 г. Норман Бийкър е автор на музиката и текста на огромен брой оригинални авторски песни и е оригинален интерпретатор на класиката в жанра – от Born Under The Bad Sign до Five Long Years. През януари 2017 г. Норман Бийкър беше официално обявен за „Легендарен блус артист на Англия” в The Blues Hall of Fame.

Билети в системата на EpayGo (www.epay.bg), на касите на EasyPay в цялата страна, както и на място преди концерта.