БНР празнува Световния ден на радиото с две олимпийски шампионки – Тереза Маринова и Евгения Раданова

| обновено на 13.02.18 в 10:53


За шести поредeн път на 13 февруари отбелязваме Световния ден на радиото. Тази година празникът е под надслов „Радио и спорт“.

Българското национално радио организира сутрешна тренировка с лекоатлетката Тереза Маринова – олимпийска шампионка от летните игри в Сидни през 2000 г., европейска и световна шампионка.

Уча децата, които тренирам, че когато силно мечтаеш за нещо, то е постижимо и искам да им покажа, че аз всъщност съм нагледният пример за това, както и, че една мечта може да бъде толкова реална, колкото дори не могат да си представят, сподели световноизвестната българска спортистка.

В спортното събитие в двора на Българското национално радио участваха журналисти, колеги и гости на радиото.

В Световния ден на радиото носителката на три олимпийски медала от зимни игри Евгения Раданова става водещ на спортното предаване на програма „Хоризонт“ „На финала“. Спортистката ще застане зад микрофона веднага след вечерния осведомителен бюлетин в 19 часа, заедно със спортния журналист от БНР Теодор Черешев, за да ви информира лично за новините от Зимните олимпийски игри в Пьончан. В предаването ще чуете и пряко включване от зала Арена Армеец в София, където националният ни отбор по художествена гимнастика ще представи новите композиции за сезона, преди първото състезание Гран при в Москва, което е и квалификация за Младежката олимпиада в Буенос Айрес.

Първоначалната идея за създаването на Световен ден на радиото принадлежи на Испанската радио академия и е внесена за обсъждане в световната културна организация на ООН – ЮНЕСКО. Определена е датата 13 февруари, когато е рожденият ден на Радиото на Организацията на обединените нации, създадено през 1946 г.


Галерия