Руска вечер в Голямото концертно студио на Радио Благоевград

Вълнуваща вечер с изпълненията на "Заслужилия артист" на Русия Александър Покидченко подари на публиката Руският културно-информационен клуб в Благоевград, като концертът бе посветен на 45-тата годишнина на Радио Благоевград. В програмата звучаха произведения от Скрябин, Рахманинов, Пучини. Изключително вълнуващи бяха изпълненията на руски песни, също и на стихове на руски език. 

В концерта участва и младата оперна певица Веселина Тодорова - сопрано. 

Александър  Покидченко е музикант, композитор, пианист и артист. Колегите му го определят като един от най-талантливите музиканти и композитори на своето поколение. Член на Съюза на Композиторите на Русия. Пише музика в различни стилове и жанрове. Автор и изпълнител на литературно-музикални моноспектакли по творчеството на А. Пушкин, А. Чехов, Н. Гумильов, С. Франк, Р. Шуман, А.Скрябин, на индийска класическа поезия. Участник в Музикални фестивали в Русия, Украина, България, Австрия, Германия, Франция, Португалия, САЩ. Бил е автор и водещ на телевизионната програма "С любов към музиката" по РТР. Един от постоянните участници в телевизионното предаване "Романкита Романса".  Художествен ръководител на Ансамбъл "Творческо сдружение на музикантите". Участник в културната програма на Олимпийските игри в Пекин - 2008г., Ванкувър - 2010г., Лондон - 2012, Сочи - 2014г.

За големи заслуги в развитието на музикалното изкуство, през 2007 г. получава званието "Заслужен артист на Русия".Галерия