"Sunbeams" на Фабрицио Паризи, Мирослав Янев и Белонога оглави класацията БНР Топ 20

Гергана Димитрова - Белонога

"Sunbeams" на Fabrizio Parisi & MiYan featuring Belonoga детронира "Тя дори не разбра" на Funky Miracle в класацията БНР Топ 20. След четири седмици начело в чарта младите музиканти слязоха на второ място, а досегашният им подгласник се изкачи на първата позиция.

Рокадата на върха в класацията БНР Топ 20 изведе начело италианеца с български корени Фабрицио Паризи, Мирослав Янев (а.к.а. MiYan) и Гергана Димитрова, известна като Белонога.

Паризи е един от първите диджеи у нас, DMC-шампион на България за 1995 година. Преди повече от десетилетие избира Западна Европа за свое професионално поприще, но наскоро се завърна в България. Заедно с DJ Ради и с Микси Майк стартират супер успешната поредица клубни партита Dance machine. Мирослав Янев започва да работи с DJ Steven едва на 16 години, пуска в култовия клуб "Орбилукс", а от пет години създава своя авторска музика. Две години е част от екипа на предаването Nocturnal на световноизвестния продуцент и DJ Matt Darey. Гергана Димитрова е солистка в "Мистерията на българските гласове" и "Ева Квартет". Участва с редица музикални проекти, сред които театрална и филмова музика. "Белонога" е името на първия й албум.

През настоящата седмица гласовете на слушателите и на селекционния екип класираха новите български поп и рок песни така:

1. Фабрицио Паризи & Мирослав Янев - MiYan feat. Гергана Димитрова - Белонога - "Sunbeams"

2. Funky Miracle - "Тя дори не разбра"

3. Saint Electrics - "Saint Electrics"

4. Taking Heed - "За теб мечтая"

5. Атлас - "Сънувам тишина" 

6. Hayes & Y - "Always So Simple, Always So Cold"

7. Петко Славов - "Неон"

8. Цветелина Чендова - "Alex"

9. Румен Бояджиев и Маги Алексиева - Мей - "Светът е пълен с любов"

10. NI-co - "Само на думи"

11. Б.Т.Р. - "Моята сила"

12. Остава - "Формула"

13. Sunheart (Станислава Христова) - "Един до друг"

14. Славин - "Lost"

15. Сленг - "Бъди"

16. Спринт - "Думи"

17. Поли Генова - "Г-н Президент"

18. Орлин Павлов - "Funny Side Of Me"

19. Пламен Денчев - "Имахме цялото време"

20. Хибрид - "Буден"

Двете нови предложения за седмицата в класацията БНР Топ 20 са "Little Cars" на Dead Man`s Hat и "Breathe Lighter" на Нова Музика & Преслава Кръстева.

Слушателите могат да чуят песните и да гласуват за любимата си от тях на top20.bnr.bg. От всеки IP-адрес може да се гласува само веднъж. Гласуването приключва точно в 24.00 ч. на 18 февруари, неделя. Резултатите ще станат ясни на 19 февруари, понеделник, първо в 15.00 ч. първо в ефира на програма "Хоризонт".